Amenajarea casei

#culoare #amenajare casa # culoare casa #alegere culoare

4 sfaturi pentru a alege o paleta de culori perfecta pentru casa ta

Alegera cromaticii in casa ta nu este una dintre cele mai usoare misiuni. De fiecare data cand te hotarasti asupra unei nuante, iti vine rapid o alta idee. Astfel, ajungi la un moment dat sa nu mai stii ce vrei de fapt. Pentru a putea alege o paleta de culori perfecta pentru casa ta, trebuie sa tii cont de cateva criterii esentiale. Iata cateva sfaturi foarte utile care te pot ajuta in acest sens:


1. Verifica-ti garderoba

Daca nu esti hotarat asupra nuantelor pe care sa le alegi in casa ta, cel mai usor mod de a afla care sunt culorile tale preferate este sa-ti analizezi putin garderoba. Vezi care sunt nuantele dominante ale hainelor tale si alege din ele. Cu siguranta de-a lungul timpului ti-ai creat, inconstient, o paleta de culori preferate, iar acestea se pot aplica cu usurinta si decorului locuintei tale.


2. Alege o culoare dominanta

Pasul urmator pe care trebuie sa il faci este sa alegi o nuanta dominanta. Pentru a-ti da seama cu exactitate care este culoarea ideala, cel mai indicat ar fi sa iti confectionezi mai intai niste bucati mai mari de materiale in nuantele pe care le ai in minte. Pune apoi aceste bucati de textile pe perete si incearca sa iti dai seama care este nuanta cea mai placuta. Ai in vedere sa existe o simetrie cromatica cu mobilierul pe care il ai in casa.


3. Utilizeaza regula 60-30-10

Daca vrei sa ai o paleta de culori perfecta in casa, utilizeaza regula expertilor de design interior: 60 la suta culoare dominanta, 30 la suta o culoare secundara si 10 la suta o nuanta de accent. Analizeaza din nou paleta de culori pe care ai ales-o si selecteaza din ea cateva nuante care sa se imbine armonios si simetric, incat sa creeze un efect placut si surprinzator.


4. Pastreaza contrastele

Indiferent de culorile pe care le alegi, decoreaza spatiul de la intuneric spre lumina, pe verticala Daca vrei sa colorezi si tavanul, alege nuantele clasice, mai deschise decat culoarea peretilor pentru a pastra un minim constrast intre culorile peretilor casei tale.

Sursa foto: brightnest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului