Amenajarea casei

#curatenie casa #casa #curatenie bucatarie

4 secrete pentru o curatenie desavarsita in bucatarie

Curatenia in bucatarie iti poate pune adesea provocari greu de depasit. Tigaile, oalele si alte obiecte folosite frecvent pot acumula pete dificil de indepartat. Secretul este sa actionezi la timp pentru a realiza o igienizare ca la carte. Iata si alte secrete pentru o curatenie desavarsita in bucatarie!

1. Spala blenderul imediat dupa folosire

Igienizarea blenderului iti poate da multe batai de cap, daca nu il cureti de indata ce l-ai folosit. Daca apelezi la cea din urma varianta, afla ca totul va decurge foarte simplu: nu trebuie decat sa golesti blenderul, sa adaugi apa si un strop de detergent lichid si sa il pornesti din nou. In doar 20 de secunde, blenderul tau va straluci de curatenie.

2. Curata cuptorul cu microunde cu prosoape umede de hartie

Mancarea arsa si intarita din cuptorul cu microunde iti da batai de cap? Afla ca poti rezolva problema punand in practica un truc eficient: introdu in aparat cateva prosoape umede de hartie, seteaza cuptorul cu microunde la o temperatura inalta si lasa-le in interior pret de 3-5 minute. Apa din prosoapele de hartie se va evapora, iar aburul va inmuia resturile de mancare intarite. De indata ce prosoapele de hartie se racesc, le poti folosi pentru a curata interiorul cuptorului cu microunde fara dificultate.

In situatia in care vrei sa scapi si de mirosul neplacut de mancare veche din interior, amesteca 250 ml de apa cu 125 ml de suc de lamaie, pune solutia intr-un vas si seteaza cuptorul cu microunde la temperatura inalta pentru 3-5 minute. Dupa ce aparatul s-a oprit, mai lasa vasul in interior inca 5-10 minute pentru ca dezodorizantul sa iti faca treaba cat mai bine.

3. Foloseste sare pentru a curata o tigaie din fonta

Tigaile din fonta sunt aliati de nadejde la gatit, dar cum le cureti temeinic, daca nu este indicat sa folosesti nici detergent lichid de vase, nici substante abrazive pentru a le igieniza? Apelezi la sare! In situatia in care nu vei putea curata tigaia suficient de bine cu apa si o carpa moale, freaca 1-2 linguri de sare cu un prosop de hartie, dupa care clateste.

4. Scapa de petele de cafea cu otet, lamaie, sare si gheata

Cafeaua este renumita pentru faptul ca lasa urme vizibile atat in recipientele in care este pregatita, cat si in cestile si canile in care este servita. Inlaturarea urmelor este, insa, mai facila decat ti-ai putea imagina.

Astfel, pentru a scapa de petele de cafea din interiorul canilor si al cestilor, curata-le cu un amestec format din parti egale de otet si sare. Freaca pasta obtinuta pana cand petele dispar in totalitate.

In ceea ce priveste filtrul de cafea, carafa de sticla sau de metal care colecteaza lichidul poate fi curatata, la randul sau, cu gheata, sare si lamaie. Umple vasul pe jumatate cu gheata, taie lamaia in sferturi si stoarce zeama de la doua bucati, adaugandu-le, apoi, pe toate in interioar. Mai adauga 2 linguri de sare, dupa care agita amestectul timp de aproximativ 2 minute sau atat cat este necesar pentru a petele sa dispara. La final, clateste carafa cafetierei cu apa din belsug.

Foto: casadecolinas.myaptportal.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului