Amenajarea casei

#fotolii #canapele #taburete #rafturi biblioteca #casa organizata

4 secrete ale oamenilor cu o casa perfect organizata

Cand haosul pare sa preia conducerea in locuinta ta, inspira-te din secretele oamenilor care reusesc sa isi mentina casa mereu organizata. Nu te multumi cu statutul oficial de "dezordonat", este foarte simplu sa deprinzi obiceiuri sanatoase, care sa iti infrumuseteze spatiul locativ si sa te ajute sa ai mereu un tonus psihic ridicat.

Te complexeaza persoanele cu o casa mereu organizata, niciodata prinsi pe picior gresit de musafiri? In loc sa le invidiezi, incearca devii una dintre ele! Iata cateva secrete care te ajuta in acest sens, direct de la experti!

1 Gaseste un loc precis pentru toate lucrurile

Cheia mentinerii casei mereu ordonate este sa ai o oranduire stabilita in prealabil pentru toate categoriile de bunuri pe care le ai acasa. Piesele de mobilier, textilele, obiectele marunte, accesoriile practice, micile decoratiuni, uneltele, cartile sau CD-urile trebuie sa aiba toate un loc al lor.

In acest fel, vei avea mereu tendinta sa le pui unde trebuie dupa ce le folosesti, in loc sa le arunci intamplator prin casa. Acelasi lucru este valabil si pentru achizitiile noi: inainte sa cumperi o masuta de cafea, gandeste-te bine daca ai unde sa o pozitionezi si daca nu cumva aglomereaza inutil o incapere.

2 Delimiteaza zonele din casa

Sa spunem ca ai un living imens, cu o zona de luat masa cu musafirii si o zona de relaxare in fata televizorului. Tot in living ai si un minibirou de lucru, o portiune unde faci exercitii fizice etc. Incearca sa delimitezi aceste spatii cumva si sa mentii toate lucrurile in zona de care apartin (de pilda, un teanc de carti si reviste nu are ce cauta in zona de luat masa).

Poti folosi piese mici de mobilier, precum rafturile-biblioteca, canapelele si fotoliile sau taburetele, pentru a delimita fiecare spatiu. Iti va fi mai usor sa le mentii ordonate pe fiecare in parte.

3 Nu mai cumpara lucruri in exces

Secretul oamenilor mereu ordonati este acela ca sunt foarte retinuti in a cumpara lucruri de care nu sunt siguri ca au nevoie. Alege in mod cumpatat achizitiile noi si nu iti mai aglomera locuinta cu lucruri, doar pentru ca sunt la reduceri sau pentru ca ai o slabiciune de moment.

4 Mentine suprafetele libere

Urmeaza aceasta regula de aur: daca folosesti un obiect zi de zi, are voie sa stea la vedere, daca il utilizezi mai rar, trebuie sa fie depozitat in spatele usilor deschise. De pilda, pe blatul de la bucatarie, toasterul are dreptul la un loc, insa robotul de bucatarie, nu!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea