Amenajarea casei

# schimbari minore #amenajare camera #amenajare casa #design interior

4 schimbari minore care au un impact major asupra aspectului camerei tale

Daca iti doresti o schimbare in casa, dar nu ai de gand sa renovezi si sa redecorezi totul de la zero, incearca sa faci cateva schimbari mici, dar esentiale, care au impact major asupra aspectului intregii incaperi.

Afla care sunt elementele de decor care joaca un rol important in intreg decorul camerei si cum poti sa le folosesti pentru a obtine cu adevarat un design deosebit.

Schimba pernele decorative si paturile

O schimbare rapida, in felul in care arata camera ta, este sa renunti la vechile perne si paturi sau alte materiale textile pe care le ai. Inlocuieste toate aceste obiecte decorative, de care te-ai plictisit, cu altele noi si camera ta va capata o cu totul alta infatisare. Aceste elemente atrag atentia datorita culorilor, imprimeurilor sau texturilor.

Pernele si paturile noi ar trebui sa aiba cel putin o culoare mai indrazneata, care sa le faca sa iasa in evidenta. De asemenea, ai grija ca modelele si imprimeurile noi sa se asorteze cu intreaga paleta de culori din incapere.

Mai tine cont si adauga in decor si cat mai multe texturi noi, pentru ca nu conteaza doar cum arata un obiect, ci si cum se simte la atingere. Fa tot posibilul si integreaza texuri cat mai multe si mai diferite atunci cand alegi noile perne si paturi pentru camera.

Inlocuieste manerele si butonii de la mobila

Manerele si butonii de la mobila nu par sa fie niste elemente atat de importante la prima vedere. Totusi, aceste detalii pot face diferenta majora in aspectul unei incaperi. Aceasta este o schimbare simpla, dar de mare efect. Indiferent daca optezi pentru modele moderne de cupru sau alegi unele clasice, inlocuirea acestor elemente te ajuta sa obtii un aspect nou al incaperii, fara sa investesti foarte mult.

Adauga plante de interior si flori

Indiferent de stilul de design in care ai amenajat casa, plantele pot deveni un element de decor in sine. Plantele adauga o pata de culoare in orice incapere. Elementele naturale sunt destul de intalnite in interior incat, chiar daca sunt parte din decor, nu vor atrage atentia de la alte piese pe care vrei sa le pui in valoare intr-o camera. Inainte sa alegi plantele pentru a da un aspect nou camerei tale, tine cont de lumina care patrunde in camera respectiva, dar si de timpul pe care il ai la dispozitie pentru a ingriji aceste plante asa cum au nevoie.

Personalizeaza cu decoratiuni de interior

In momentul in care iti doresti elemente de decor care sa aiba un impact major, gandeste-te neaparat si la cateva piese de decor. Decoratiunile interioare personalizeaza spatiul caruia doresti sa ii dai un nou aspect. Secretul pentru a alege cele mai bune piese decorative este sa alegi obiecte cat mai variate. Cauta decoratiuni cu forme, culori, marimi cat mai diferite si gaseste-le locul potrivit in incapere. Poti opta pentru decoratiuni inspirate din culturi diferite sau poti alege obiecte traditionale romanesti de decor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea