Amenajarea casei

#sfaturi practice casa #odorizant casa #sfaturi practice #casa parfumata

4 ponturi pentru o casa mereu parfumata

Fie ca vrei ca locuinta ta sa miroasa mereu a flori de primavara, fie ca iti doresti ca musafirii tai sa saliveze imediat ce intra la tine in casa datorita aromei apetisante care pluteste in aer, exista intotdeauna solutii ingenioase pentru care poti sa ai o casa mereu parfumata, fara sa apelezi la odorizantele chimice din supermarket.

Urmatoarele ponturi iti vor dezvalui cat de usor poti mentine si tu un climat parfumat acasa, fara investitii majore, dar cu putina inventivitate!


1. Mirosul de "acasa"

Inainte sa primesti musafiri acasa, pregateste terenul din punct de vedere aromatic. Umple un vas cu apa si adauga inautru condimente de tot soiul, cuisoare, scortisoara, extract de vanilie si ghimbir proaspat, apoi baga mixul la cuptor cateva minute. Aroma naturala emanata va fi fermecatoare si va persista fara probleme, ore in sir.

Daca vrei sa imprastii in aer un simplu miros de "dulce", pune pe fundul unei tavi zahar si putina scortisoara, apoi lasa-le la cuptor 5 minute.


2. Perdelele parfumate

Ai observat cum, imediat dupa ce speli perdelele, toata casa este invaluita intr-un miros proaspat si extrem de placut?

Intrucat nu le poti introduce la masina de spalat in fiecare zi (si nici nu este recomandat sa o faci), apeleaza la un truc foarte simplu: amesteca intr-o sticla curata cu pulverizator apa si 10 ml de balsam de rufe parfumat, apoi aplica mixtura peste perdele (si alte tesaturi din casa, daca este posibil). Parfumul placut si discret va persista cel putin o zi dupa aplicare!


3. Fantanile arteziene decorative

Stiai ca fantanile arteziere decorative pot face minuni pentru aerul din acasa? De fiecare data cand apa se revarsa, aerul este invadat de ioni negativi, care capteaza impuritatile si reimprospateaza mediul.

Daca vrei si un strop de parfum, poti adauga in apa cateva picaturi de ulei esential dintr-un extract preferat. Pozitioneaza fantanile arteziene decorative in puncte-cheie ale casei, precum holul, dormitorul sau livingul.


4. Textilele reimprospatate

Materialele textile din casa absorb umezeala si permit cel mai repede prafului si impuritatilor sa se adune. Ele emana primele mirosuri neplacute acasa, de aceea este bine sa le reimprospatezi in mod regulat cu spray-uri dezinfectante speciale, fie ca vorbim despre draperii, canapele sau tapiteria scaunelor. O data pe luna, ai grija sa aspiri mobila tapitata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului