Amenajarea casei

#plita #plita vitroceramica #curatare plita vitroceramica

4 ponturi pentru curatarea plitei vitroceramice

Plitele vitroceramice, cu rezistenta electrica sau cu inductie, castiga teren in fata clasicelor plite cu gaz. Pe langa modul de functionare a plitelor vitroceramice, ceea ce atrage foarte mult la aceste aparate de gatit este designul: materialul vitroceramic confera bucatariei un aer mai elegant si mai modern. Daca si tu te gandesti sa investesti intr-o plita vitroceramica, trebuie sa stii ca intretinerea sau curatarea ei este mai pretentioasa decat cea a unui aragaz clasic.


1. Foloseste doar produse care nu agreseaza suprafata vitroceramica

Pentru curatarea plitei vitroceramice este indicat sa folosesti doar produse special concepute pentru aceste aparate de gatit. In magazinele de electrocanice, gasesti astfel de produse de curatat, insa daca nu le ai la indemana, nu incerca sa folosesti alte tipuri de solutii.

Cel mai sigur este sa folosesti un detergent neutru, lichid. Ai voie sa folosesti prosoape de hartie, lavete de vase sau prosoape din materiale moi pentru a indeparta murdaria de pe sticla. De asemenea, pentru murdaria intarita ai voie sa folosesti o razuitoare de sticla, pe care o gasesti de cumparat in orice hipermarket.

Nu este indicat sa folosesti detergenti pudra, sprayuri pentru indepartarea grasimii intarite, bureti din sarma sau bureti sintetici aspri, intrucat agreseaza suprafata si ii reduc durata de viata.


2. Indeparteaza murdaria usoara cu apa si detergent

Pentru o intretinere cat mai buna a plitei vitroceramice, este bine sa cureti suprafata dupa fiecare utilizare. Pentru murdaria usoara, poti folosi un prosop din material moale umezit in apa calda si detergent lichid.


3. Curata zaharul ars cu o razuitoare

Daca versi zahar pe plita incinsa ori asezi un obiect din plastic pe plita incinsa, nu astepta ca aceasta sa se raceasca, pentru ca mai apoi sa o cureti. Este esential sa indepartezi zaharul sau plasticul ars cat mai repede, cu o razuitoare speciala.


4. Curata murdaria si grasimea intarita cu substante speciale

Daca nu ai curatat plita vitroceramica la timp si a adunat murdarie si grasime in strat consistent, este bine sa folosesti pentru inceput detergent lichid si o carpa umeda. Freaca usor suprafata, apoi asaza carpa pe zona murdara pentru 10-15 minute. In acest timp, murdaria ar trebuie sa devina mai usor de indepartat. Foloseste razuitoarea pentru a scapa de grasime si de murdarie.

Daca aceasta solutie nu da rezultate, este indicat sa folosesti substante speciale pentru plitele vitroceramice.

Sursa foto: becquet.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea