Amenajarea casei

#locuinta #prima casa #sfaturi practice #achizitionare locuinta #sfatri

4 ponturi pentru achizitionarea primei tale locuinte

Achizitionarea primei tale locuinte este un demers presarat cu sentimente de fericire si panica, iar succesul procesului depinde in cea mai mare masura de informatiile pe care le detii. Pesimismul si optimismul iti pot aduce prejudicii in mare masura, insa realismul te ajuta sa duci la bun sfarsit unul dintre cele mai importante proiecte personale.

Foloseste-te de urmatoarele ponturi, pentru o investitie inteligenta in prima ta locuinta!


1. Rezuma-te la ce iti poti permite

Foarte multe persoane privesc achizitionarea primei locuinte ca pe o investitie pe viata, de aceea sunt tentate sa se ingroape in datorii, crezand ca sacrificiul justifica o achizitie pe care nu o mai fac "a doua oara". In realitate, masura in care iti cunosti limitele determina standardele tale de viata viitoare.

Inainte sa cauti un apartament cu trei dormitoare si doua bai, analizeaza-ti cu atentie venitul lunar. Fa un bilant asupra cheltuielilor obisnuite si taie de pe lista acele lucruri la care poti renunta (factura de la curatatorie, livrarea mancarii acasa etc). Dupa ce calculezi o suma medie necesara satisfacerii nevoilor de baza, vei ramane cu o suma pe care o poti investi in mod realist in propria locuinta.

Asteapta cateva luni si vezi cat poti economisi, dupa ce ai intocmit o schema de cheltuieli minime, care sa includa si cativa bani pusi deoparte pentru reparatii in casa, probleme medicale etc. Posibilitatea platii facturilor este cel mai important factor de luat in seama inainte sa te orientezi catre o locuinta pe care sa ti-o poti permite.


2. Testeaza terenul

Fa o lista cu cartierele in care ai vrea sa te muti, luand in considerare scolile, spitalele si magazinele din zona sau alte aspecte circumstantiale care nu tin in mod necesar de casa in sine. Ele sunt foarte importante pe termen lung, deci nu le ignora!


3. Compara optiunile de imprumut bancar

Daca faci parte din numeroasa categorie de persoane care nu pot plati o locuinta cu banii jos, nu te grabi sa te angajezi la un imprumut oarecare. Viziteaza toate bancile cu oferte de imprumut imobiliar, vezi care sunt cei mai buni termeni si abia apoi opteaza pentru incheierea contractului.


4. Gaseste agentul imobiliar perfect

Agentul imobiliar este omul-cheie in gasirea locuintei ideale pentru tine, deci incearca sa colaborezi cu unul performant, chiar daca inseamna sa ii oferi un comision mai mare. El te va ajuta sa investesti o suma corecta in casa pe care o doresti si stie sa negocieze cu vanzatorul mai bine decat oricine!

Sursa foto: homebuying.about.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului