Amenajarea casei

#draperii #lumina #fotografii #ordine #rame #casa relaxanta #casa primitoare

4 ponturi ca sa ai o casa primitoare si relaxanta

Viata agitata din prezent se reflecta asupra starii tale psihice, chiar si atunci cand ajungi acasa. De aceea, locuinta ta trebuie sa fie o oaza de relaxare, un sanctuar in care tu sa te refugiezi atunci cand vrei sa evadezi din jungla cotidiana. Nu numai ca vei avea o minte mai limpede si mai relaxata, dar vei beneficia si de o stare de sanatate imbunatatita. Iata cum sa ai o casa primitoare si relaxanta, fara sa depui un efort considerabil.

1 Lasa lumina naturala sa patrunda in casa

Soarele te ajuta sa poti scapa de stres. Lumina naturala are un impact atat fizic, cat si mental asupra sanatatii tale, de aceea este bine sa ai o casa cat mai aerisita si cat mai luminata de razele placute ale soarelui.

Ridica obloanele si te vei simti imediat mai bine. Daca pozitionarea camerelor ingreuneaza accesul luminii, te poti folosi oricand de oglinzi pentru un strop de prospetime in locuinta.

2 Nu uita de intuneric pentru un somn odihnitor

In timp ce lumina iti confera un plus de energie, intunericul iti imbunatateste somnul, asa ca incearca sa mentii un echilibru intre cele doua. Astfel, atunci cand se lasa seara, aprinde cateva lumanari in dormitor si redu intensitatea luminii, apeland la draperii. Corpul si mintea ta vor fi intr-o atmosfera relaxanta si te vei putea bucura astfel de un somn odihnitor.

3 Inrameaza amintirile cu cei dragi

O vacanta la mare sau la munte, o poza in curtea casei sau in fata blocului pot constitui tot atatea motive care sa iti aduca zambetul pe buze. De ce sa nu revezi mereu amintirile fericite si momentele placute din viata ta? Inrameaza poze cu sotul/sotia, iubitul/iubita, copiii, parintii sau prietenii si vei avea mereu pretexte adevarate sa zambesti.

4 Scapa de dezordine

O alta modalitate prin care sa iti transformi casa intr-un spatiu relaxant si primitor este sa mentii spatiul simplu si ordonat.

Bucataria, livingul sau dulapurile sunt doar cateva dintre locurile unde dezordinea tinde sa se instaleze rapid. Alege sa ordonezi aceste spatii, fa-ti curaj si arunca sau ofera drept cadou altcuiva ceea ce nu mai folosesti (haine, perne, pilote, obiecte de mobilier etc).


Sursa foto: goodhousekeeping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea