Amenajarea casei

#bucatarie #renovare #sfaturi practice #renovre bucatarie

4 pasi simpli de care sa tii cont cand renovezi bucataria

Nu iti mai place aspectul bucatariei tale si vrei sa faci o schimbare in aceasta vara? Ei bine, inainte de a te apuca de reamenajat, este important sa urmezi cativa pasi simpli pentru a-ti proteja camera. In acest sens, este recomandat sa iti pregatesti in prealabil bucataria pentru renovare. Iata cateva ponturi de care poti sa tii cont, pentru ca rezultatul final sa fie pe placul tau.


1. Elibereaza spatiul din bucatarie

Primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand te apuci de reamenjarea bucatariei este sa eliberezi total camera. Asadar, goleste sertarele si impacheteaza cu grija toate obiectele pe care vrei sa le mai folosesti si in noua bucatarie. Dupa care, scoate din incapere tot mobilierul, astfel incat designerii sa nu se impiedice de el si sa isi poata face nestingheriti treaba.


2. Elibereaza peretii din camerele alaturate

Pentru a evita micile accidente din timpul renovarii, este recomandat sa eliberezi peretii din camerele adiacente. Asadar, tablourile, ramele foto sau oglinzile situate pe peretii din imediata apropiere a bucatariei trebuie scoase de pe pereti. Altfel, in timpul reamenajarii, exista posibilitatea sa cada si sa se sparga.


3. Amenajeaza o bucatarie temporara

Deoarece redecorarea bucatariei ar putea dura cateva saptamani, este recomandat sa aranjezi o bucatarie temporara in care sa poti sa prepari mancare pentru familia ta. Asadar, intr-un colt al casei poti aseza cuptorul cu microunde, frigiderul si prajitorul de paine, astfel incat sa poti prepara gustari rapide pentru intreaga familie.


4. Protejeaza restul camerelor de praf si moloz

In cazul in care zidarii pe care i-ai chemat sa iti reamenjeze bucataria nu izoleaza incaperea de restul camerelor, este recomandat sa faci tu acest lucru pentru a nu lasa praful sa se extinda si in restul casei. Pentru aceasta, este ideal sa blochezi accesul in bucatarie, folosind benzi adezive sau folii de plastic. Protejarea camerelor apropiate bucatariei este esentiala mai ales daca in casa locuiesc si copii, care ar putea inhala praful toxic.

Sursa foto: homeguides.sfgate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea