Amenajarea casei

#murdarie #gresie #vesela #accidente #curatenie #petrecere

4 pasi pentru o petrecere "fara urme"

Petrecerea de Anul Nou va lasa urme si pete, la propriu, in casa ta, daca vei alege sa organizezi party-ul in locuinta proprie. Este, intr-adevar, foarte placut sa iti aduni toti prietenii si familia sub acelasi acoperis, insa in acelasi timp, nu trebuie sa uiti ca, dupa ce veti ciocni paharele de sampanie si toti vor pleca acasa, curatenia va ramane doar pentru tine.

Din fericire, exista cateva trucuri care te vor ajuta sa reduci considerabil "urmele" lasate de invitatii petrecareti si care iti vor usura simtitor pasii catre o curatenie rapida.

1 Foloseste produse de unica folosinta

Nu este cea mai eleganta maniera de a-ti intampina invitatii, insa, daca ii vei avertiza din start ca va fi o petrecere casual, cu siguranta acestia nu se vor supara ca vor avea la masa pahare de unica folosinta, si nu unele din cristal.

De asemenea, inlocuieste servetele din material textil (pe care ar trebui sa le speli ulterior si sa te chinui cu eliminarea petelor), cu unele din hartie, foarte practice.

2 Pastreaza la indemana produsele de curatenie

Cineva a varsat un pahar cu vin rosu sau a dat mancare pe jos? Incearca sa ai la indemana servetele si un spray cu un produs de curatare pentru o interventie rapida. Cu cat vei incerca sa mentii aceste mici pagube sub control in timp util, cu atat curatenia finala va fi mai usoara.

3 Spala vasele pe masura ce se murdaresc

In mod sigur nu ai chef sa speli un teanc de vase in prima zi de Anul Nou, prin urmare cea mai buna varianta este sa speli paharele, farfuriile si vesela pe masura ce acestea sunt utilizate si murdarite. Iti va fi mai simplu sa speli doua pahare si doua farfurii in numai doua minute decat sa te blochezi timp de o ora intr-un sir interminabil de obiecte de spalat.

4 Amenajeaza spatiul de petrecere

Scapa de covoare si lasa invitatii sa mearga direct pe parchet sau gresie. Acestea sunt mult mai usor de curatat si spalat. De asemenea, elimina din calea invitatilor tai toate obiectele fragile, care se pot pata cu usurinta sau care poti fi sparte/zgariate. Doar asa poti preveni micile accidente care iti vor da batai de cap intr-un moment in care trebuie sa te relaxezi complet.

Sursa foto: ccfa.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea