Amenajarea casei

#usa #transformare usa #mobilier

4 moduri sa transformi o usa veche intr-o noua piesa de mobilier

O usa veche din lemn poate sa para uzata si perfecta pentru a fi aruncata, insa nu te grabi sa irosesti atat de repede un obiect care ar putea prinde o noua viata. Cu putina indemanare si ingeniozitate, o usa de care vrei sa te dispensezi poate sa devina o piesa de mobilier originala si practica.

Inainte sa arunci o usa veche din lemn, gandeste-te ca ai putea sa aduci un omagiu copacului care a "murit" pentru confectionarea ei si sa ii oferi continuitate in locuinta ta. Ideile de mai jos te vor face sa privesti lucrurile dintr-o noua perspectiva!

1. Oglinda din usa veche

Apeleaza la un tamplar si roaga-l sa-ti transforme usa veche din lemn intr-o oglinda superba de perete, vopsita intr-o nuanta eleganta si metalizata.




Sursa foto: likeitshort.com

2. Suport organizator de bucatarie

O usa veche din lemn poate transforma cu totul utilitatea bucatariei tale. Vopseste-o in nuante placute, care sa se incadreze estetic in decor si monteaza carlige, agatatoare, minirafturi etc., pe care poti asaza toate obiectele de mici dimensiuni: ustensile de bucatarie, prosoape, carlige, pungi din plastic, vesela etc. Poti pune chiar si un tablou simpatic, care sa inveseleasca decorul.



Sursa foto: likeitshort.com

3. Tabla de luat notite

Cine nu isi doreste acasa o tabla de luat notite, pe care sa existe intotdeauna lista de cumparaturi, sarcinile de dus la indeplinire sau desenele inspirate ale copiilor? Monteaza pe o usa veche mai multe portiuni de tabla de scris si ai un panou excelent pentru notarea lucrurilor importante de care trebuie sa tii cont (sau pur si simplu pentru desenarea unui copacel, daca asta te relaxeaza de obicei).

Sursa foto: likeitshort.com

4. Tablie pentru pat

Un alt mod de a transforma radical o usa veche este sa o tapitezi din loc in loc si sa o vopsesti, pentru a deveni o tablie utila, sofisticata si estetica pentru patul tau din dormitor. Te va suprinde aerul victorian pe care o usa uzata il poate lua, cand ii acorzi aceasta intrebuintare inedita!




Sursa foto: homesessive.com

Foto principala: oprah.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului