Amenajarea casei

#stil african #amenajari interioare #amenajare casa # design casa #influente africane

4 moduri prin care sa incluzi designul cu influente africane in casa ta

Designul cu influente africane este trendul anului 2013, potrivit Homedit.com. In vara aceasta, se poarta imprimeurile de leopard, mastile din abanos si motivele cu specific tribal, in decorarea casei. Daca vrei sa fii in ton cu tendintele sau daca pur si simplu te atrage stilul african, iata 4 moduri care sa iti ofere imboldul si inspiratia de care ai nevoie pentru a include influentele africane in designul casei tale.


1. Mastile africane

Mastile din lemn tropical, in special cele din abanos, sunt specifice culturii africane. Una dintre modalitatile prin care poti sa incluzi acest stil in locuinta ta este sa creezi un perete decorativ pe care sa il incarci cu asemenea obiecte. Aplica masti de diferite dimensiuni si culori pentru a le scoate si mai bine in evidenta.


2. Printurile cu animale

Cea mai usoara si la indemana metoda sa aduci Africa in casa ta este data de printurile cu animale. Adopta un design tip safari cu ajutorul pernelor imprimate in culorile girafei, imbraca-ti scaunul cu o husa dungata care da impresia unei zebre sau adauga pe jos un covor cu imprimeu de tigru sau de leopard.

Principalele culori de care te vei folosi in designul african sunt alb si negru, crem, maro si auriu.


3. Alterneaza cu o culoare vibranta

Desi maroul este culoarea de baza in designul african, poti oricand sa aduci putina prospetime in jungla din sufrageria ta. Adauga o nota contemporana si pariaza pe o culoare vibranta, care sa domine spatiul si, in acelasi timp, sa scoata in evidenta noile tale accesorii. De exemplu, in imaginea de mai jos poti observa cum galbenul mustar insufleteste camera, oferind o noua perspectiva asupra mastilor atarnate pe perete.


4. Stilul Kuba Cloth

Stilul Kuba Cloth a fost inventat de locuitorii Zairului. Acestia il foloseau cu ocazia diferitelor ceremonii care aveau loc in satele lor. Kuba Cloth reprezinta o imbinare de frunze de rafie de diferite forme si culori, tesute intr-un anumit model geometric. Ofera si tu casei tale acest stil cu ajutorul carpetelor sau fetelor de perna.





Sursa foto: interiordesignbydunstan.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare