Amenajarea casei

# reovari minore #amenajare casa #renovare

4 moduri in care sa dai un aer nou casei tale

Avand in vedere gradul de ocupare al vietilor noastre, uneori poate fi dificil sa jonglam intre ceea ce avem de facut si ceea ce vrem sa facem. De cele mai multe ori, renovarea unei locuinte se incadreaza in aceasta categorie. In plus, renovarile complete sunt costisitoare si s-ar putea sa nu fie o optiune viabila pentru toata lumea.

Din fericire, exista solutii pentru a imbunatati aspectul casei tale cu cateva mici interventii care nu vor trece neobservate si nici nu sunt mari consumatoare de timp sau bani.

Schimba mobilierului din baie

Daca nu ai timp pentru renovarea completa a baii, poti lua in considerare modernizarea toaletei, a chiuvetei sau a robinetelor. De asemenea, poti schimba accesoriile mici, cum ar fi suportul de hartie igienica, cabina de dus sau suportul pentru prosoape. Este o renovare accesibila si se poate realiza intr-o singura zi. Rezultatul, insa, va fi vizibil, insemnand o schimbare radicala in aspectul general al baii tale.

Inlocuieste corpurile de iluminat

Daca nu ai lumini incastrate in perete greu de schimbat, inlocuirea corpurilor de iluminat poate fi ceva ce merita luat in considerare, fiind accesibila si putand schimba atmosefera in intreaga casa. Poti combina si armoniza mai multe stiluri, cum ar fi un candelabru clasic intr-o camera contemporana, sau alegerea unui corp de iluminat modern pentru o camera in stil clasic.

Zugraveste peretii

Uneori, adaugarea sau eliminarea unei anumite culori poate schimba radical atmosfera dintr-o incapere. Daca nu vrei sa faci modificari structurale sau de mobilier, poti lua in considerarea vopsirea peretilor intr-o alta culoare. Poti merge pe un perete cu accent simplu in nuante inchise sau culori stralucitoare precum rosul. Daca ai mai mult timp la dispozitie, poti lua in considerare sa zugravesti intreaga camera.

Culorile luminoase sunt ideale pentru spatiile mici, in timp ce incaperile mari vor arata mai bine in culori indraznete cum ar fi albastru inchis, rosu sau verdele.

Schimba feroneria dulapurilor

Daca vrei sa schimbi aspectul bucatariei tale, poti incepe prin a face ceva extrem de simplu si anume prin a inlocui feroneria dulapurilor. Este un proiect simplu si usor de pus in practica care poate ajuta considerabil la modernizarea aspectului bucatariilor invechite. Astfel, poti inlocui manerele sau butoanele usilor, balamalele sau sitemele de glisare a sertarelor. Desi este o imbunatatire relativ accesibila, trebuie sa ai grija sa nu subestimezi costul total.

Nu uita ca modificarile mici pot avea efecte mari

Exista o multime de alte lucruri pe care le poti face pentru a imbunatati spatiul de locuit, fara a opta pentru o renovare completa. De fapt, uneori, o mica schimbare precum o noua culoare a peretelui sau un nou cap de dus, poate face ca spatiul sa se simta aproape nou.

Un lucru de care ar trebui sa tii cont chiar si in micile schimbari este sa stii limitele abilitatilor tale pentru a preveni accidentele sau stricaciunile costisitoare. Acest lucru este valabil mai ales in cazul inlocuirii corpurilor de iluminat sau a instalatiilor sanitare. Daca nu te pricepi, pagubele pot duce la reparatii constisitoare care nu erau in plan. In aceste cazuri, este mai prudent sa cheltuiesti un pic mai mult si sa apelezi la ajutor profesional.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea