Amenajarea casei

#amenajare bucatarie #amenajare casa #sfaturi practice #redecorare bucatarie

4 moduri in care iti poti redecora bucataria intr-un weekend

Te-ai plictisit de decorul bucatariei tale si vrei sa o reamenajezi? Nu trebui sa cheltuiesti o avere si nici sa pierzi foarte mult timp facand acest lucru. Exista numeroase modalitati de a-ti crea o bucatarie de vis folosind decoratiuni ieftine, insa de efect, in doar un weekend. Iata cateva idei de redecorare a bucatariei in timp-record:


1. Lumineaza-ti bucataria in culori vii

Inlocuieste vechile corpuri de iluminat, precum lustrele ori aplicele, cu abajururi inedite, in culori puternice, de dimensiuni diferite si asimetrice.
Un abajur poate schimba in totalitate decorul bucatariei tale. Daca mai imbraci si cativa pereti cu tapet, tonul bucatariei tale iti va schimba rapid starea de spirit, dar va transforma si bucataria ta, chiar daca este una ultramoderna, intr-un adevarat spectacol de forme si culori.


2. Rafturile, cheia unor schimbari majore

Cateva rafturi montate in bucatarie pot schimba total decorul bucatariei tale si te pot ajuta sa ai mereu lucrurile in ordine. Inainte de a face acest lucru, asigura-te ca nu exista cabluri sau conducte ascunse exact in locurile in care vrei sa le montezi. Daca mai umpli si rafturile cu vesela vintage, aparate vechi sau fotografii inramate, bucataria ta va avea o amprenta personala si un decor sofisticat, in mai putin de o zi.


3. Afiseaza-ti ustensilele de gatit

Daca spatiul din bucataria ta este foarte mic si nu mai ai loc unde sa pui inca un dulap pentru a ascunde imensa ta colectie de ustensile de gatit, nu te teme sa le afisezi. Umple peretii goi cu ele. Suspenda oalele si tigaile pe un suport din otel care se prinde din tavan. Acest tip de decor in folosesc chiar si bucatarii profesionisti, deoarece este util si la indemna.


4. Cultiva plante aromatice

Un alt truc de a-ti redecora rapid si ieftin bucataria consta in decorarea acesteia cu cateva plante aromatice. Planteaza plante aromatice in ghivece micute si pune-le in bucataria ta. Acestea vor da o pata de culoare si un parfum placut bucatariei tale.

Ele cresc si se pastreaza foarte bine in orice spatiu daca sunt udate si pozitionate astfel incat sa aiba lumina de care au nevoie.
 
Acest decor nu numai ca va da un aspect nou si interesant bucatariei tale, dar vei avea la indemana tot timpul si ierburi proaspete cu care sa iti aromatizezi preparatele.



Sursa foto: homelife.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea