Amenajarea casei

#casa #ceainic #amenajare casa #reutilizare ceainic

4 moduri de a reutiliza un ceainic vechi in casa

Satisfactia de a reutiliza in scopuri creative si economice un obiect mai vechi din casa nu se compara cu niciun alt sentiment. Te bucuri ca poti improviza, ca iti imbunatatesti decorul in mod gratuit si ca, prin gestul tau, contribui la conservarea resurselor mediului inconjurator. Iata ce alt scop poti sa oferi unor ceainice vechi, pe care nu vrei sa le mai folosesti pentru pregatirea bauturilor din plante.

Deseori, ne grabim sa ne descotorosim de obiectele vechi din casa, fara sa le observam calitatile de care ne putem bucura intr-o alta forma. Evita aceasta eroare daca ai acasa mai multe ceainice vechi, pe care nu le mai utilizezi de multa vreme la ceaiul de la ora 5. Iata cateva idei creative minunate!


1. Decoratiuni pentru masa

Cateva ceainice pe care le-ai mostenit de la bunica ta se pot transforma intr-un obiect decorativ surprinzator pentru masa. Foloseste-ti imaginatia si asaza-le unele peste altele, ca intr-un turn, ca apoi sa le decorezi cu flori artificiale, margele etc.

Vei obtine o adevarata opera de arta, a caror drepturi de autor le vei detine chiar tu!



Sursa foto: likeitshort.com


2. Ghivece pentru flori

Un ceainic de mari dimensiuni este "candidatul" perfect pentru noul rol de ghiveci de flori inedit. Il poti suspenda de grinda, il poti aseza pe un pervaz sau pe orice alta piesa de mobilier din curte. Nu va trece neobservat in fata musafirilor si va fi locul perfect de plantare a florilor decorative comune.



Sursa foto: likeitshort.com


3. Ceas de masa

Un ceainic vechi, frumos decorat si inca aspectuos, poate fi un ceas de masa minunat. Tot ce trebuie sa faci este sa lipesti cadranul unui ceas banal, obisnuit, de partea frontala a ceainicului.



Sursa foto: replacements.com


4. Casuta pentru pasarele

In loc sa arunci ceainicul primit de la matusa antipatica, fa un serviciu gradinii tale (care are nevoie de polenizatori) si transforma-l intr-o primitoare casuta de pasarele. Fa-i o gaura de dimensiuni medii in partea frontala, pune-i acoperis din lemn improvizat si ofera zburatoarelor un adapost pe cinste, calduros si plin de hrana.



Sursa foto: likeitshort.com

Sursa foto principala: globalcool.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare