Amenajarea casei

#nisip #pisica #litiera #nisip pisici #intrebuintari nisip

4 moduri de a folosi in casa nisipul pentru litiera pisicii

Nisipul pentru litiera pisicii se poate afla pe lista ta de cumparaturi, chiar daca nu esti crescator de feline. Acest produs special are proprietati dezodorizante, reimprospateaza aerul si poate scoate unele pete dificile de ulei de pe suprafete.

Iata 4 moduri interesante de a utiliza in casa nisipul pentru litiera pisicii, in afara de intrebuintarea lui principala!


1. Inlaturarea mirosului neplacut din pivnita

Pivnita este un loc racoros reconfortant pe timp de vara, un spatiu de depozitare pretios, dar si un mediu care deseori ajunge sa fie invadat de mirosuri neplacute. Dupa ce ploua, este posibil ca umezeala deja ridicata sa prinda proportii, imprastiind un miros de mucegai si condens foarte neplacut.

Pentru a rezolva rapid problema, asaza cateva boluri pline cu nisip special pentru litiera in mai multe colturi ale pivnitei.


2. Indepartarea petelor de ulei

Scurgerile de ulei ale masinii lasa in urma pete foarte greu de curatat. Toarna nisip pentru litiera pe pata, lasa-l sa absoarba lichidul peste noapte si curata apoi zona murdara cu detergent dizolvat in apa. Uleiul se va transfera rapid in nisipul tratat cu substante absorbate foarte puternice, iar detergentul va curatat eficient urmele de murdarie!


3. Mentinerea curateniei tomberonului

Tomberonul este un recipient mereu murdar si urat mirositor, iar odata ce ajunge fie "invadat" de diverse scurgeri de lichide, lucrurile scapa de sub control: poate sa apara mucegaiul si se pot dezvolta colonii intregi de bacterii, cu care sigur nu vrei sa intri in contact atunci cand golesti tomberonul.

O solutie la indemana este sa cureti bine interiorul si sa presari pe fundul sau nisip pentru litiera pisicii (il poti schimba o data pe saptamana, fara probleme). Nu doar ca previi umezeala si murdaria, insa scapi si de mirosurile respingatoare, care sunt inlocuite de o aroma proaspata si placuta.


4. Uscarea florilor

Iti plac aranjamentele din flori uscate? Nisipul pentru litiera pisicii este prietenul tau si in acest caz. Separa florile si asaza-le intr-un bol, presara nisip deasupra si introdu-le 2-3 minute la cuptorul cu microunde.

Lasa nisipul sa se raceasca, iar daca este nevoie, repeta procesul pana cand florile se usuca in mod complet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului