Amenajarea casei

#mituri #spatii casa # spatii mici #mituri amenajare casa

4 mituri despre spatiile mici din casa, demontate!

Spatiile mici din casa ridica cele mai mari probleme in amenajare si sunt privite in general ca pe o mare problema. In realitate, este pot fi doar stimulente pentru imaginatie, atunci cand cauti un decor potrivit pentru casa ta. Nu lasa spatiile mici sa te descurajeze si refuza sa crezi cele mai multe mituri care circula despre ele, respectiv despre cum ar trebui sa le amenajezi.

Orice locuinta are atuurile sale, iar spatiile mici nu sunt neaparat un dezavantaj. Speculeaza-le la maximum calitatile si nu lasa miturile care circula despre acestea sa te descurajeze. Mai jos poti sa afli adevarul gol-golut despre locurile restranse de acasa!

1. Spatiile mici nu permit folosirea de mobila mare

Foarte multe persoane cred ca, daca folosesti o piesa de mobilier mare intr-un spatiu mic, aceasta va "inghiti" intreaga incapere. Acest mit poate fi adevarat, daca exagerezi cu mobilierul voluminos intr-o camera mica. In caz contrar, poti sa introduci piese mai mari in decor, dar cu masura.

De pilda, daca ai un dormitor mic si nu vrei sa renunti la patul tau dublu regesc, nu iti distruge aceasta placere. Pastreaza-l, insa taie de pe lista sifonierul XXL si noptierele mari, optand pentru rafturi si dulapuri minimaliste. Patul tau dublu va ramane punctul focal al camerei.

2. Spatiile mici permit doar folosirea nuantelor neutre

Sigur ca peretii alb sau crem adauga dimensiune unei camere mici, insa nu te limita doar la nuantele neutre, cand vrei sa amenajezi o incapere cu spatiu restrans. Petele de culoare dau viata interiorului, ii adauga personalitate si nu afecteaza in niciun fel dimensiunea camerei.

3. Spatiile mici par mereu aglomerate

Intr-adevar, spatiile mici ajung sa fie aglomerate rapid, dar doar daca nu exista solutii de depozitare estetice, care sa ascunda lucrurile pastrate in incapere. De pilda, intr-o baie foarte mica, poate fi montat un dulap incapator chiar sub chiuveta, unde sa poata fi pastrate toate produsele cosmetice si de igiena.

4. Spatiile mici nu pot fi amenajate cu imprimeuri

Foarte multe persoane cred ca este absolut interzis sa foloseasca imprimeuri in amenajarea unui spatiu mic, intrucat incaperea va arata imediat "incarcata". Demonteaza acest mit si apeleaza la un truc istet: foloseste o paleta cromatica similara in toata incaperea, astfel incat imprimeul covorului sa se asorteze cu peretii si pernutele decorative, de pilda.

Sursa foto: styleathome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului