Amenajarea casei

# locuinta personalizata # locuinta chirie #personalizare locuinta #chirie

4 idei pentru a personaliza o locuinta in care stai cu chirie

Sa locuiesti cu chirie poate fi varianta ideala daca nu ai suficienti bani pentru a-ti cumpara propriul apartament sau daca nu te simti inca pregatit sa te asezi la casa ta. Cu toate acestea, exista si unele dezavantaje, cum ar fi faptul ca nu poti amenaja locul asa cum ti-ai dori si nu poti interveni dramatic asupra locuintei.

 

Totusi, asta nu inseamna ca nu iti poti personaliza locuinta si nu poti transforma astfel incat sa reflecte mai bine propriul tau stil. Exista solutii prin care sa schimbi designul dormitorului, bucatariei, livingului sau baii, iar asta fara investitii masive sau interventii permanente asupra spatiului.

Reimprospateaza designul livingului

Livingul este incaperea in care iti petreci marea parte a timpului liber. Fie ca te relaxezi pe canapea, te uiti la un film sau un serial, fie stai la taclale cu prietenii, iti vei dori ca acest spatiu sa iti reflecte stilul, sa aiba un aspect placut, dar sa fie si functional.

Daca apartamentul este deja mobilat, cea mai buna solutie pentru a imprima mai multa personalitate in design este sa alegi niste decoratiuni deosebite, care sa transforme atmosfera din living. Poti opta pentru niste decoratiuni colorate, daca ai senzatia ca acest spatiu este lipsit de viata, sau pentru niste decoratiuni de tip art deco daca vrei un aspect mai sic si modern pentru livingul tau.

O bucatarie mai functionala

Bucataria este o incapere ceva mai dificil de personalizat, din moment ce schimbarile pe care le poti face sunt destul de limitate. Exista doua aspecte asupra carora te poti concentra in bucatarie: functionalitate si design. Daca nu esti multumit pe deplin de spatiile de depozitare, poti opta pentru niste saculeti suspendabili, care sa poata fi agatati cu usurinta in bucatarie si in care sa depozitezi condimente, ustensile de bucatarie sau borcane.

Schimbarea manerelor dulapurilor din bucatarie este, de asemenea, o operatiune simpla, ieftina, dar cu efecte vizibile imediat, improspatand aspectul incaperii. Daca nemultumirea ta este legata insa de culoarea zugravelii, poti opta pentru un tapet de bucatarie, care se lipeste usor, dar pe care il vei putea indeparta la fel de simplu atunci cand va veni timpul sa te muti.

Personalizeaza rapid dormitorul

Dormitorul poate fi simplu de personalizat, mai ales ca in aceasta incapere nu ai prea mult spatiu de manevra, iar mutarile pe care le poti face cu piesele de mobilier sunt destul de limitate. In dormitor te poti concentra asupra a trei schimbari majore: lenjeria de pat, draperiile si decoratiunile. Schimbarea asternuturilor si a draperiilor au un impact vizual imediat si capacitatea de a transforma instantaneu atmosfera din aceasta incapere.

Pentru un plus de confort, poti adauga si niste perne decorative colorate, care sa mai sparga monotonia din dormitor. De asemenea, cateva decoratiuni bine alese vor transforma aceasta camera intr-o oaza de refugiu in care te vei simti perfect relaxat.

Schimba aspectul monoton al baii

Poate crezi ca baia este incaperea asupra careia nu poti interveni in niciun fel pentru a-i da un aspect mai pe placul tau. Exista insa si aici cateva solutii de infrumusetare. Imprumuta cateva idei din amenajarea SPA-urilor si adauga un plus de culoare si viata cu ajutorul plantelor verzi, carora le poti gasi un loc chiar si in baile mici de apartament. Cateva prosoape colorate, un covor de baie pe placul tau, o noua perdea de dus si niste lumanari parfumate vor transforma orice baie, indiferent de spatiul pe care il ai la dispozitie, intr-o incapere cu mai mult stil si personalitate.

Sursa Foto: Shutterstock/Copyright: united photo studio

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului