Amenajarea casei

#amenajarea casa #relaxare #elemente feng shui #casa relaxanta

4 idei despre cum sa ai o casa relaxanta

Daca simti din ce in ce mai acut nevoia sa ai coltul tau de relaxare si liniste, nu este nevoie sa treci la budism si nici sa incepi sa devorezi cartile cu tehnici indiene de relaxare. Chiar acum poti incepe sa-ti creezi propria zona Zen, chiar in interiorul casei tale, prin cateva procedee simple.

1 Cand vine vorba despre inspiratie divina si accente spirituale, profesorul Werner Brandmaier de la Institutul de Feng Shui si Geopatologie din Portland, ne sugereaza sa ne inconjuram de elemente naturale. Propunerile sale sunt podeaua din lemn natural, fantanile de interior, functionale, vegetatia luxurianta si bogata pentru interior si lumina difuza.

"Trebuie sa aduci cat mai multe plante in casa. Eu recomand bambusul , de exemplu, un element de lemn care se dezvolta rapid. As recomanda evitarea cactusilor sau palmierilor, care sunt ascutiti si plini de tepi. Incearca sa gasesti plante cu frunze rotunde si forme moi si placute la atingere. Elementele de apa sunt la fel de importante pentru camin, iar o fantana mica de apa sau un acvariu sunt ideala, dar numai daca le pastrezi mereu curate. Daca acvariul este murdar sau ph-ul apei nu este bun, energia chi nu va gasi un mediu prilenic."

2 Intr-o casa Zen ai nevoie de stralucire, nu de de lumina sau accente orbitoare. Unul dintre lucrurile cele mai importante este sa existe lumina acolo unde ai nevoie de ea. Un alt expert in Feng Shui sugereaza montarea unei surse puternice de lumina in spatele unei statui cu Buddha, de exemplu. Lumina difuza este la fel de potrivita, dar si veiozele cu lumina care proiecteaza umbre pe pereti.

3 Aromele calmante si sunetele relaxante pot functiona ca o bula de sticla pentru cei care au nevoie de relaxare in intimitatea caminului lor. Lumanarile cu arome de castravete si lavanda, care miros discret si subtil, nu puternic, sunt cele mai potrivite. Parfumul de brad este la fel de bun, mai ales ca stimuleaza creativitatea.

4 Inspiratia calma si relaxarea poate fi stimulata cu muzica provenind de la un flaut indian, dar si muzica reggae ascultata in surdina. Expertii Zen recomanda nu neaparat un anumit gen muzical , ci muzica de care ai tu nevoie intr-un anumit moment. Poti asculta Mozart, rapp sau muzica ta preferata. "Daca am avut o zi tensionata, imi place sa ascult flamenco si sa gatesc o cina senzationala, lasand energia sa circule in jurul meu in timp ce fac asta", spune unul dintre ei, incercand sa sintetizeze teoria Zen.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului