Amenajarea casei

#vintage #scaune #bucatarie #bucatarie vintage #rafturi # lustre

4 idei de design pentru bucataria ta

O bucatarie vintage, ca pe vremea bunicii, este perfecta pentru o casa in care locuieste o familie numeroasa, insa la fel de bine poate fi amenajata si la tine in apartament. Ori daca preferi arta modernista, iti poti aranja bucataria in acest stil sau poti incerca modelul industrial.

Varietatea de teme pe care le poti folosi in designul bucatariei iti ofera alternative pe care le poti alinia cu personalitatea familiei tale. Urmatoarele 4 idei te vor inspira cu siguranta!

1 Bucataria stil gradina botanica

Gandeste-te la culorile pamantii, galben, maro, verde, atunci cand vrei ca bucataria ta sa arate ca aceasta. Eventual, un mix de culori ca in gradina botanica din orasul tau, in care albul este incadrat perfect de mici accente verzi si galbene, dar si de linii maro provenite de la obiectele aranjate pe raftul din lemn.

Masa reflecta stilul clasic, iar scaunele nu fac parte din acelasi set, dand impresia de caldura.

2 Bucataria stil cantina

Iti aduci aminte cum era la scoala? Daca nu, aceasta bucatarie sigur o sa-ti reaminteasca de tabla pe care scriai cu creta formule matematice sau fragmente de poezii de Nichita Stanescu. Nu uita de bancile scolii sau de scaunele tip. Chiar daca nu se aseamana in totalitate cu ce ai avut tu la scoala, mobilierul din bucatarie iti poate evoca amintiri placute.

3 Bucataria stil traditional

Nu, nu este chiar bucataria bunicii, insa "gena" este aceeasi, adaptata secolului XXI. Lasa-te inspirat de modelul acesta si creeaza-ti propria bucatarie traditionala. Incepe cu panourile de lemn, vopsite in alb si termina cu placile de gresie. Monteaza un raft de care sa agati diferite oale si cani de lut, deasupra caruia sa-ti expui colectia de farfurii de Horezu.

4 Bucataria stil industrial

Cu adevarat un stil aparte pentru o bucatarie, aspectul industrial poate poposi in caminul tau prin intermediul unor amenajari pe masura. Monteaza o faianta in stil caramida de fabrica sau pune chiar un tapet asa cum vezi mai jos. Lustre ce coboara din tavan, rafturi facute din sarma otelita, scaune din fier - toate adauga suflul de "fabrica", de care bucataria ta moderna are nevoie.

Sursa foto: thekitchendahab.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea