Amenajarea casei

#design bucatarie #amenajare bucatarie #amenajare casa #bucatarie

4 idei de decorare a bucatariei care ii vor schimba radical aspectul

Bucataria este una dintre incaperile din casa in care se simte deseori nevoia unei schimbari. Si nu de fiecare data este nevoie sa inlocuiesti mobila, ori sa pui alta gresie si faianta pentru a schimba radical aspectul bucatariei. De multe ori, detaliile fac diferenta chiar si in bucatarie. Iata cateva idei creative si ieftine pentru a face cateva schimbari in bucatarie.

Tocatoare din lemn personalizate

Aceste tocatoare de lemn pot fi folosite atat pentru a taia ingredientele pe care le folosesti in mancaruri, insa cu putin efort si creativitate se pot trasforma in piese de decor. Poti face chiar tu aceste decoratiuni care vor personaliza bucataria si sa ii schimbe radical aspectul. Pentru mica opera de arta ai nevoie de cateva tocatoare de lemn de marime medie, de litere de lemn, vopsea, adeziv si sfoara. In cazul in care tocatoare sunt prea noi si vrei sa le dai un aspect rustic, continua sa toci pe acestea pana capata aspectul pe care ti-l doresti. Vopseste literele pe care le-ai ales in culoarea dorita si lipeste-le pe tocatoare. De maner, infoasoara o bucata de sfoara si decoratiunile sunt gata.

Frigiderul Instagram

Un mod ingenios in care poti expune cele mai frumoase poze este usa sau una dintre laturile frigiderului. Ce poate fi mai placut decat sa rememorezi amintiri in timp ce gatesti sau iei masa. Asadar, renunta la traditionalele rame pentru fotografii si pune-ti creativitatea la treaba. In primul rand, este nevoie cureti exteriorul frigiderului. Apoi, lipeste fotografiile lasand cativa centimetri intre acestea, astfel incat acestea sa arate ca atunci cand le urci pe Instagram. Operatiunea este simpla, iar tu vei avea un decor deosebit in bucatarie.

Tablita pentru meniul saptamanii

Atunci cand notezi si iti scrii diverse lucruri esti mult mai organizat si nici nu uiti ceea ce ai de facut. O idee ingenioasa pentru a aduce un aer nou in bucatarie este si tablita pentru meniul saptamanii, care este atat decorativa, cat si utila pentru intreaga familie. Noteaza cu creta pe tablita ce anume urmeaza sa mancati la pranz sau la cina. Pentru a confectiona aceasta tablita ai nevoie de o bucata de placaj, cateva piese de lemn si o rama. De asemenea, va trebui sa vopsesti placajul cu vopsea neagra pentru tabla si vei avea nevoie de vopsea in culoarea dorita, pentru rama. Pe bucatelele de lemn poti scrie zilele saptamanii, dar poti renunta la acest element si in acest caz vei nota zilele saptamanii tot cu creta.

Borcane decorative pentru depozitare

Ti s-a intamplat si tie sa incurci condimentele sau sa le ratacesti prin sertarele din bucatarie? Cateva borcane pentru a depozita toate ingredientele si condimentele pe care le folosesti frecvent, te vor ajuta sa tii totul in ordine si vor deveni decoratiunile preferate din bucatarie. Pentru a face borcanele sa arate ingenios, lipeste pe fiecare cate o eticheta cu ceea ce contine. Exista multe modele de etichete pe care le poti achizitiona, asadar nu te rezuma la cele banale.

Surse foto: topinspired.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea