Amenajarea casei

#design apartament # design casa #amenajare apartament #amenajare casa

4 idei de decor perfecte pentru orice apartament

Elementele care tin de partea decorativa sunt poate cel mai important aspect atunci cand vorbim despre designul interior, indiferent de spatiul de care dispuni. Dat fiind faptul ca exista atat de multe idei in ceea ce priveste decorarea fiecarei camere din casa cu siguranta ai fost pus in situatia in care nu te-ai putut decide asupra unui model de decor. Este important sa fii selectiv, deoarece prea multe elemente decorative pot duce la surpaaglomerarea camerelor.

Pentru un apartament cu un stil modern, e preferabil sa plasati un numar mai mic de astfel de elemente, care sa aiba insa un impact mai mare. Fiecare camera ar trebui sa aiba un element decorativ central. In continuare iti vom prezenta mici idei si directive, care tin de partea de design a casei tale.

1. Elementele de decor pentru bucatarie

In amenajarea bucatariei, trebuie sa tii cont de spatiul disponibil. Daca bucataria este una mica, atunci nu vrei sa ocupi spatiu pretios cu decoratiuni. De aceea, in loc sa adaugi un obiect fara functionalitate, transforma o piesa de mobilier in punctul central al bucatariei tale. Avand in vedere ca e indicat ca mobila pentru spatii mici sa fie inalta, poti alege un set de scaune inalte, cu aspect deosebit.

2. Elementele de decor pentru living

Decoratiunile pentru living pot fi dificil de ales, intrucat te poti baza pe atat de multe optiuni: de la obiecte de arta, precum picturi, fotografii sau sculpturi, la corpuri de iluminat, precum lustre sau lampadare. De altfel, poti sa alegi decoratiuni discrete, iar elementul central din sufrageria ta sa fie un fotoliu deosebit care sa aiba o culoare impresionanta, cu alte cuvinte sa fie acea pata de culoare de care sufrageria dumneavoastra ar avea nevoie. Cea mai simpla si rentabila solutie, care nu ocupa spatiu, dar care contribuie si la o iluminarea mai placuta a camerei, este cea a unui lampadar. Poti alege un model de lampadar inalt, care sa conduca privirea spre centrul zonei si, totodata, sa ofere un aer cald luminei dura a lustrei.

3. Elementele de decor pentru dormitor

Dormitorul trebuie sa fie spatiul cel mai comod si mai relaxant din casa, iar decoratiunile alese trebuie sa tina cont de aceasta regula. Daca ai plasat patul pe peretele opus usii, acesta va fi cel care va atrage atentia cand vei intra in camera. Acest lucru nu este neaparat un avantaj, in special daca ai tendinta sa lasi patul dezordonat peste zi.

4. Elementele de decor pentru baie

Atunci cand ne gandim la decoratiuni, baia este cea mai ignorata camera din apartament. De multe ori, baia contine doar obiectele strict necesare, iar, de multe ori in cazul apartamentelor, este prea mica pentru a avea ceva in plus. Orice baie merita insa o oglinda speciala, in ton cu designul sau. O baie moderna poate contine o oglinda mare, fara rama, cu aspect minimalist, sau o oglinda de dimensiuni medii, cu o rama subtire si eleganta. Poti alege si modele vintage, cu mai multe ornamente, ca sa adaugi o nota eleganta stilului modern al baii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului