Amenajarea casei

#hol #scari #cuier #rafturi #depozitare #saculeti textili

4 idei de amenajare pentru un hol mereu ordonat

Probabil ca te-ai saturat si tu de haosul zilnic din hol, acest spatiu de tranzitie al casei, care "gazduieste" obiecte marunte (chei, umbrele etc), cuiere, incaltaminte, genti si multe alte nimicuri, pe care nu le gasesti tocmai cand ai cea mai mare nevoie de ele. A sosit momentul sa te gandesti la noi solutii de amenajare pentru un hol mereu ordonat, gata sa fie observat de musafiri.

Un hol spatios, bine organizat, aerisit si usor de intretinut are nevoie de o amenajare inteligenta, care nu este doar estetica, ci si foarte practica. Nu mai pierzi niciun obiect important, economisesti spatiu si nu te mai inrosesti cand cineva iti calca pragul si vede in jur haos. Ideile de mai jos te pot ajuta in amenajarea holului perfect!

1 Cuierul de sub scari

Ai o frumoasa casa cu scara interioara? Atunci profita de spatiul din partea lor inferioara si transforma-l intr-un cuier inedit, cu corpuri incastrate in interior, unde poti agata paltoane, geci, esarfe si umbrele in voie. Jos poti depozita gentile, caciulile si celelalte obiecte vestimentare.

Sub cuierul incastrat, amplaseaza un dulapior dublu fara usi: in interior poti pune cutii din fibre vegetale pentru incaltaminte, reviste si alte accesorii pe care le tii de regula pe hol, iar deasupra dulapiorului, doua perne moi din burete, pe care te poti aseza cand te incalti. Economisesti mult spatiu si ai totul la indemna, mereu in ordine desavarsita!

2 Rafturi inalte deschise

Daca nu le-ai aflat inca utilitatea, da o sansa rafturilor inalte deschise, pe care sa le montezi la inaltime, deasupra cuierului. In ele poti introduce cosulete pentru depozitarea maruntisurilor si a accesoriilor vestimentare, pentru un aspect ordonat in permanenta. Nu doar ca nu iti ocupa spatiul din hol, ci contribuie estetic la armonia zonei si sunt inaccesibile copiilor mici.

3 Saculetii textili

O alta varianta de organizare a holului este sa atarni saculeti textili in carlige, daca nu ai dulapioare sau masute suficiente. Aloca un saculet pentru fiecare membru al familiei, astfel incat sa gasiti foarte usor obiectele de care aveti nevoie.

4 Spatii de depozitare mici

In general, holul se aglomereaza din pricina pieselor mici, precum manusile, esarfele sau caciulile. Foloseste un suport clasic de pantofi si umple-l cu mai multe cutii chic, care sa ascunda accesoriile cu stil.

Astfel, poti folosi partea de sus a dulapului pentru incaltaminte in scopuri decorative sau pentru a-ti pastra gentile in conditii optime.



Foto: housetohome.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare