Amenajarea casei

#studiu #adolescenti #amenajare casa #spatiu de studiu #idei de amenajare

4 idei de amenajare a spatiului de studiu pentru adolescenti

Adolescenta nu inseamna numai iubire, distractie si excursii cu prietenii, ci si multa munca, intrucat este perioada in care tinerii se pregatesc pentru viitor si se hotarasc ce profesie isi doresc sa urmeze. Pentru a se pregati mai bine si a invata, astfel incat rezultatele scolare sa fie satisfacatoare, adolescentii au nevoie de un loc special amenajat, in care sa se simta confortabil si cu chef de studiu. Iata cateva idei de amenjare a spatiului de lucru pentru tineri!


1. Mansarda cu carti

Un loc potrivit pentru ca adolescentii sa invete cu drag si spor este mansarda. In acest spatiu poti pozitiona o biblioteca in care copilul tau sa isi aranjeze toate cartile de studiu, precum si un birou, suficient de mare, unde adolescentul sa rezolve problemele si exercitiile pentru scoala.

Este recomandat ca biroul sa fie asezat langa fereastra, pentru a-i oferi copilul tau lumina de care are nevoie, astfel incat sa nu oboseasca prea repede. De asemenea, in mansarda poti amplasa si un pat, in cazul in care adolescentul nu poate citi stand la birou.


2. Biroul de la mezanin

Pentru ca adolescentul are nevoie de foarte multa liniste pentru studiu, ii poti amenaja un birou de studiu la mezanin. Decorat in culori calde si cu cat mai multe obiecte de iluminat, biroul de la mezanin poate fi ideal pentru zilele de studiu ale copilului. Un birou si cateva rafturi pentru carti sunt perfecte pentru o camera de lucru confortabila.


3. Camera de studiu aerisita

Lipsa aerului din camera poate fi unul dintre motivele pentru care adolescentul nu reuseste sa retina informatiile, iar invatatul o sa i se para un proces mai dificil si mai obositor decat este.

Prin urmare, pentru a-i oferi conditiile propice de studiu, ii poti amenaja o camera spatioasa si luminoasa. Pentru obtinerea unei camere de studiu aerisite, poti alege sa decorezi peretii cu alb si sa faci un perete doar din sticla, pentru ca lumina naturala de afara sa patrunda in interior.


4. Biroul eco

Daca spatiul de lucru este amenajat astfel incat sa dea senzatia de libertate si sa aminteasca de natura, adolescentul ar putea avea mai mult spor la invatat. Prin urmare, poti alege sa folosesti un covor verde, precum si alte accesorii decorative in aceasta nuanta, pentru a-i oferi conditiile necesare de stiudiu copilului tau.

Sursa foto:  home-designing.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului