Amenajarea casei

#ferestre #tavan #lumina #plante #clasic #living room

4 idei de acoperisuri pentru living cu lucarna

Un acoperis cu lucarna constituie o alegere inspirata pentru o constructie moderna, plina de stil. Intr-un living, o lucarna asigura o cantitate apreciabila de lumina naturala si realizeaza un efect optic deosebit.

In constructiile moderne, acoperisurile cu lucarna sunt foarte populare datorita functiei lor estetice, dar si a celei practice. Una dintre cele mai placute modalitati de a petrece o seara in living room este sa privesti cerul de pe canapea, prin fereastra de deasupra capului. In stilurile ecologice de constructie si amenajare a locuintelor, acoperisurile cu lucarna sunt considerate o alegere potrivita.

Lucarna asigura o ventilatie naturala si lumineaza colturile intunecate ale livingului fara sa mai fie nevoie de sursele conventionale de energie.

Iata cateva idei de acoperisuri pentru living cu lucarna:

1 Living room cu lucarna centrala

Intr-un living room cu ferestre de sticla pana in podea, impresia de spatiu aerisit, in comuniune cu natura, este creata atat de geamurile mari, cat si de lucarna din tavan. In acest fel, lumina naturala patrunde in incapere din doua directii diferite. Lucarna asigura si ventilatia naturala a incaperii.


2 Living room clasic

Intr-un living room clasic, canapeaua si locurile de stat jos sunt puse in jurul centrului multimedia. Mobilierul inchis la culoare contrasteaza placut cu peretii deschisi. Cand nu exista ferestre obisnuite in incapere, lumina naturala este asigurata de o lucarna din acoperis. Aceasta deschide spatiul si creeaza efect de adancime.

3 Living room cu tavan din lucarne

Ferestrele din plafon creeaza un efect remarcabil. Un astfel de tavan inedit, construit din lucarne, cu spoturi luminoase, deschid camera, asigurand o cantitate maxima de lumina. Cantitatea de lumina din tavan se adauga celei asigurate de randurile de ferestre. In acest fel, living room-ul pare deschis in toate partile.


4 Lucarna pentru plante

Intr-o locuinta moderna, plantele pot avea propriul lor loc in spatiul interior. O serie de lucarne in acoperis asigura lumina potrivita pentru ca aceste plante sa se dezvolte in casa, fiind ferite de vant si intemperii.



Sursa foto: trendzona.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului