Amenajarea casei

#blocare lumina #alegerecovor #greseli design #pereti albi #greseli amenajare casa # design casa #design interior #amenajarea casei #perne decorative

4 greseli de design pe care le faci si tu! Renunta acum la ele

Indiferent de dimensiunile unei incaperi, regulile de design sunt aproape identice. Cu toate acestea, multe persoane le incalca atunci cand vine vorba despre decorarea propriului camin. Iata care sunt cele mai frecvente greseli de amenajare a spatiului interior si cum sa le eviti pe viitor.

Blochezi lumina naturala

Lumina naturala este extrem de importanta nu numai pentru aspectul unei incaperi ci si pentru sanatatea ochilor. Asadar, permite-i luminii sa intre in casa intreaga zi. Renunta la perdelele inchise la culoare si opteaza pentru perdele albe, din materiale naturale.

Draperiile nu trebuie sa-ti lipseasca. Daca vrei sa te feresti de soarele arzator din timpul verii este indicat sa alegi draperii din fibre naturale, in culori opace. Opteaza insa pentru nuante deschise, deoarece nuantele inchise atrag caldura.

Vopsesti toti peretii in alb

Albul este o culoare cu care nu poti da gres, asa-i? Insa aspectul genral va fi unul plictisitor. Renunta la albul deschis care era la moda in urma cu zece ani si opteaza pentru culori vii. Pentru incaperile mici, cel mai indicat este sa optezi pentru un perete de contrast, intr-o nuanta inchisa, in timp ce restul peretilor pot fi albi sau ii poti vopsi intr-o nuante foarte deschisa.

Alegi un covor mult prea mic

Covoarele care sa acopere intreaga podea nu mai sunt de mult in trend. Insa, multi fac greseala de a cumpara covoare mult prea mici. Acestea dau insa incaperii un aspect neingrijit. Atunci cand alegi un covor pentru living tine cont de faptul ca acesta trebuie sa acopere cel putin jumatate din incapere. In schimb, covorul din dormitor trebuie sa fie cu 30 de dentimetri mai mare decat patul, sustin specialistii.

Cumperi prea multe perne decorative

Pernele decorative ofera un aspect vesel si jucaus unui living, insa incarcarea canapelei cu prea multe perne duce la obtinerea unui aspect coplesitor si mult prea incarcat. Alege perne decorative asemanatoare ca si nuanta si nu umple mai mult de jumatate din canapea cu acestea.

Sursa foto: rd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului