Amenajarea casei

#ustensile bucatarie #bucatarie #ustensile inutile

4 dintre cele mai ciudate si inutile ustensile de bucatarie

Pentru a prepara cele mai bune gustari pentru tine si familia ta ai nevoie de talent, rabdare si cateva ustensile care nu ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie. Comerciantii au adaugat insa pe rafturile magazinelor si cateva obiecte culinare, despre care au crezut ca iti vor usura munca in bucatarie, dar pe care, de fapt, nu merita sa cheltuiesti banii. Iata cateva dintre cele mai nefolositoare obiecte de bucatarie!


1. Curatator de usturoi

Una dintre cele mai inutile ustensile, pe care nu merita sa dai banii, este curatatorul de usturoi. Cu ajutorul acestui obiect vei putea curata usturoiului fara sa iti faci probleme din pricina mirosului care ti s-ar putea impregna pe maini. Curatatorul este de fapt un tub, in interiorul caruia se introduce usturoiul cu coaja. Prin simpla rostogolire pe masa, vei putea curata usturoiul.


2. Taietor pentru oua

Ai putea crede ca un taietor de oua poate fi folositor in bucatarie, insa de cate ori crezi ca iti vei dori sa tai ouale perfect, astfel incat sa merite sa investesti intr-un asemenea produs? Este adevarat ca, uneori, este folositor, daca iti doresti ca aperitivele pe care le servesti musafirilor sa arate nemaipomenit, insa poti reusi sa faci acest lucru si fara un taietor pentru oua.


3. Deschizator de conserve electric

Acest obiect de bucatarie este locul in care se pot strange o gramada de bacterii. Din cauza spatiilor inguste, deschizatorul de conserve electric aduna o multime de germeni, astfel ca, de fiecare data cand deschizi o noua conserva, bacteriile se inmultesc. Este unul dintre ustensilele inutile pe care nu merita sa cheltuiesti banii. Mult mai util este un deschizator de conserve manual, pe care il poti spala cu usurinta.


4. Aerator pentru vin

Un aerator pentru vin incalzeste vinul si-i modifica aroma, astfel incat gustul licorii lui Bachus devine mai bun. Pana aici toate bune si frumoase, insa poti obtine acelasi rezultat si fara sa iti achizitionezi un aerator, intrucat aerul are acelasi "calitati"! Daca desfaci sticla de vin si o lasi cateva minute, bautura se va incalzi si isi va schimba aroma, odata ce intra in contact cu aerul din incapere.



Sursa foto: obrienestate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului