Amenajarea casei

#lumanari #mos nicolae #sarbatori #ornamente #decor #coronite iarna

4 decoruri speciale de Mos Nicolae

De Mos Nicolae, impodobeste casa cu decoratiuni simple si atractive, pe gustul celor mici. Da un aer festiv locuintei cu cateva ornamente alese bine si incurajeaza-i pe copii sa se pregateasca pentru venirea lui Mos Nicolae.

Iata cateva decoruri speciale pentru sarbatoarea de Mos Nicolae de pe 6 decembrie:


1 Sosete suspendate

Cumpara recipiente din material textil sub forma de sosete, special concepute pentru sarbatori. De obicei, acestea seamana cu cizmele in culorile sarbatorilor de iarna, alb si rosu.

Prinde sosetele deasupra semineului, pe cuier sau pe o rama, intr-un loc la vedere. Copiii pot lasa aceste sosete pe hol, la intrarea in casa, pentru a gasi mai tarziu in ele cadourile de Mos Nicolae.


2 Coronite de iarna

Conform traditiei, de Mos Nicolae cadourile sunt mai simple. Aceasta simplitate poate fi regasita si in decoratiunile handmade.

Fa o coronita din ramuri de brad si decoreaza-o cu cateva conuri sau ghinde. Daca ai in gradina arbusti cu fructe de toamna-iarna, ia cateva ramurele si prinde-le in coronita. Pune coronita pe o usa sau asaza-o pe masa festiva de Sfantul Nicolae. Nucile pot fi vopsite cu tempera in culoarea dorita sau lasate ca atare.


3 Lumanari festive

De Sfantul Nicolae, conform traditiei, se impart dulciuri simple precum nuci, bomboane, mere. Foloseste nucile si alunele pentru a crea suporturi de lumanari festive. Alege cateva recipiente de sticla transparenta si lumanari potrivite ca dimensiune. Pune lumanarile in cupele sau paharele de sticla si adauga nuci sau alune in jurul acestora.


4 Ghirlande din fructe si condimente

Fructele uscate sunt perfecte pentru a fi folosite in ghirlande festive de iarna. Foloseste portocale, mere, scortisoara, conuri de brand pentru a realiza ghirlande unice.

De Sfantul Nicolae, agata ghirlandele la ferestre, pe oglinzi, pe lustra de tavan sau in alt loc la vedere. Fructele uscate sunt apetisante, astfel incat este bine sa pastrezi cateva ghirlande pentru copii, cand vor obosi si vor dori ceva dulce.



Sursa foto: puzzlepuzzles.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea