Amenajarea casei

#decorare casa paste #amenajare casa paste #amenajare casa #decoratiuni paste #paste

4 decoratiunile de Paste super ieftine

Primavara este plina de culoare si asa trebuie sa fie si casa ta in acest anotimp. Pentru ca se apropie Pastele, iata cateva piese decorative cu care sa dai un farmec inedit locuintei. Sunt usor de realizat si, pe deasupra, sunt si extrem de ieftine:

Pompoane din servetele

Decoreaza zona de luat masa cu cateva pompoane vesele. Le poti atarna de lustra sau le poti aseza pur si simplu pe masa. Ai nevoie de servetele colorate, de preferinta de cel mult trei culori, care sa se regaseasca si in restul decorurilor din incapere.

Suprapune servetelele, apoi impatureste-le in forma de acordeon si cu o foarfeca taie pe diagonala ambele capete ale hartiei.

Prinde-le apoi la mijloc strangandu-le cu o sarma subtire sau cu o ata. Infoaie-le sub forma unui balon, pe care prinde-l apoi cu o panglica.

Floare din panglici

Iti propunem si un tip de planta care nu are nevoie de ingrijiri speciale. Mai exact, este vorba despre o floare realizata din panglici colorate.

Ai nevoie de o bila si de un cub din polistiren, de un ghiveci decorativ, de un bat si de multe panglici. Fixeaza pentru inceput batul, care va fi tulpina plantei, in cubul din polistiren sau din spuma poliuretanica pe care l-ai asezat in ghiveci. La capatul celalalt, fixeaza bila.

Taie apoi bucati egale de panglica, de aproximativ 10 centimetri. Ruleaza-le ca sa obtii o bucla, apoi cu ace de siguranta infige-le pe rand in bila. Pentru a termina de ornat planta decorativa, umple ghiveciul cu pietricele sau, de ce nu, cu bomboane.

Vaze din borcanase

Borcanasele de la piureurile pentru bebelusi sunt recipiente perfecte pentru proiecte DIY. Le poti transforma, de exemplu, in mini-vaze suspendate extrem de decorative. Fixeaza-le bine cu panglica de rama ferestrei, de preferinta la inaltimi diferite. Alege panglica si in functie de tipul de flori pe care le vei folosi. Umple borcanasele cu apa si aseaza in ele floricele vesel colorate.

"Husa" pentru vaza

Nu e nevoie sa schimbi vazele si ghivecele de prin casa pentru a le da un aer festiv in ton cu sarbatoarea Pastelui. O vaza inalta, spre exemplu, poate fi foarte simplu "imbracata" cu ajutorul unei hartii colorate pe care ai pliat-o in forma de evantai. La fel de bine poti face acelasi lucru cu o bucata de panza apretata careia sa ii dai forma de evantai cu ajutorul unui fier de calcat. Materialul pe care il folosesti trebuie sa se asorteze cu florile din vaza.

Sursa foto: minimalisti.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului