Amenajarea casei

# cumparare canapea #canapea #living

4 aspecte de care trebuie sa tii cont cand cumperi o canapea in living

Atunci cand vine vorba de decorarea unei case, canapeaua este unul dintre cele mai importante piese de mobilier. Aceasta poate servi la mai multe scopuri, fiind piesa de decor, dar si un loc confortabil de dormit sau de petrecere a timpului liber. Daca vrei sa achizitionezi o canapea pentru livingul tau, exista cateva aspecte importante de care trebuie sa tii cont.

Dimensiunea

Atunci cand alegi o canapea extensibila 3 locuri, primul lucru la care trebuie sa te gandesti este dimensiunea acesteia. Trebuie sa iei in considerare dimensiunea camerei in care va fi amplasata canapeaua si sa te asiguri ca aceasta nu va fi prea mare sau prea mica pentru spatiul disponibil. De asemenea, trebuie sa iei in considerare numarul de persoane care o vor folosi si sa alegi o canapea care sa poata ii poata gazdui confortabil pe toti.

Stilul si materialul

Canapelele sunt disponibile intr-o mare varietate de stiluri si materiale. De la canapele din piele ecologica la cele din material textil, exista numeroase optiuni disponibile. Inainte de a achizitiona o canapea living, trebuie sa stabilesti care este designul dorit si sa alegi un material care sa se potriveasca cu stilul tau de viata, dar si cu designul deja existent.

In acest an sunt in tendinte canapelele minimaliste, in culori neutre, care ofera oportunitati numeroase de personalizare prin includerea si utilizarea accesoriilor textile - perne sau huse pentru canapele, dar si modele inflorate in culori aprinse ce contribuie la desavarsirea unor stilizari animate. Continua sa fie preferate canapele tip chelsea imbracate in piele, dar si variantele din catifea in diferite nuante de turquoise, verde, rosu magenta.

Calitatea si confortul

Calitatea si confortul sunt deosebit de importante atunci cand achizitionezi o canapea. Trebuie sa cauti o canapea care sa fie realizata din materiale de calitate, cu o structura solida si o tapiterie rezistenta. In plus, trebuie sa te asiguri ca este confortabila si ca ofera suport adecvat pentru spate si corp.

Functionalitatea

Atunci cand alegi o canapea, trebuie sa iei in considerare si functionalitatea acesteia. Canapelele extensibile, de exemplu, pot fi utilizate ca loc de dormit suplimentar si sunt ideale pentru oaspeti sau pentru utilizarea zilnica. In plus, canapelele cu spatiu de depozitare incorporat sunt ideale pentru a maximiza spatiul de depozitare in camera de zi.

In concluzie, atunci inainte de a achizitiona o canapea, trebuie sa tii cont de dimensiune, stil si material, calitate, confort si functionalitate. Aceste aspecte te vor ajuta sa alegi canapeaua potrivita pentru casa ta si sa te bucuri de confort si stil in timp ce petreci timp de calitate alaturi de cei dragi.

FOTO: kalenda.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea