Amenajarea casei

#aranjamente florale #flori toamna #lumanari #dovlecei #vaze #gladiole

4 aranjamente florale pentru inceputul toamnei

Inceputul toamnei este una dintre cele mai frumoase perioade din an, astfel ca poti profita de acest moment pentru a schimba usor decorul locuintei. Aranjamentele florale sunt cea mai simpla metoda prin care poti face tranzitia de la vara la toamna, astfel ca ne-am gandit sa-ti aratam cateva moduri superbe in care iti poti decora casa cu astfel de ornamente.

1. Aranjamente florale in dovleac

Odata ce temperaturile incep sa scada si copacii incep sa isi scuture frunzele aramii, este semn ca toamna este aproape. Dovlecii, in varietatea lor de forme si soiuri, se apropie de maturitate in aceasta perioada a anului. Taie cativa dovleci de toamna si foloseste-i pe post de vaze pentru florile tale preferate. Pentru aranjamentele florale de toamna, recomandate sunt florile de gradina, cum ar fi crizantemele, daliile, gladiolele, albastrelele si trandafirii.



Sursa foto:digsdigs.com

2. Aranjamente florale pentru lumanari decorative

Daca vrei sa-ti evidentiezi lumanarile decorative, creeaza un aranjament floral de toamna foarte simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa asezi o tava intinsa si cu pereti inalti intr-un cos din nuiele. Pune pe tava o vaza transparenta cu lumanarile decorative, iar in tava plina cu apa asaza crengute de maces sau alte flori de toamna.



Sursa foto:pinterest.com

3. Aranjament floral cu crengute de arbusti

Toamna, unii arbusti decorativi isi pierd frunzele, dar raman frumosi datorita crengutelor pline de boabe portocalii si rosiatice. Cu ajutorul acestor crengute poti realiza si tu aranjamente florale superbe. Fie strangi un buchet generos de crengute, fie imbini ramurile cu flori de toamna, eventual iarba decorativa uscata si alte plante care amintesc de acest sezon.




Sursa foto:pinterest.com

4. Aranjamente florale in vaze cu alune

Alunele sunt fructele toamnei, iar cu ajutorul lor poti realiza niste aranjamente florale superbe. Trebuie doar sa ai un strop de imaginatie si o poza ajutatoare. Tot ce trebuie sa faci este sa umpli mai multe vaze transparente cu alune in coaja lor naturala. Daca nu ai vaze, poti folosi pahare de diferite dimensiuni. La final, adaugi apa si asezi printre alune cate un fir de dalie. Sigur ca in locul alunelor poti folosi alte elemente specifice toamnei, cum ar fi ghindele.



Sursa foto: digsdigs.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului