Amenajarea casei

# casa arhitect # casa designer # cum sa decorezi #designer de interior #amenajarea casei

5 trucuri de amenajare de la designeri. Cum sa ai o casa ca in reviste

O casa in care te simti "acasa" este o casa amenajata corect, sustin specialistii in arhitectura si design. Astfel, pentru a obtine decorul perfect, desprins din reviste, am adunat cateva ponturi de la decoratori care va vor ajuta in amenajarea casei.

Regula 1: Investeste in culoare 

Peretii sunt foarte importanti. Pastreaza albul pentru tavan. Indrazneste sa folosesti culoare: negru, rosu, gri, verde. Poti folosi tapet sau vopsea, cu conditia ca aceasta sa fie de foarte buna calitate, iar culorile pline, dense. Daca nu ai o suprafata mare, combina culorile - un perete intr-o culoare puternica, iar restul in tonuri de smantana, unt etc. 

Regula 2: Imparte corect zonele 

Chiar daca ti se pare ca nu ai nevoie de o masuta de cafea, aceasta este foarte importanta atunci cand ai musafiri. Prin urmare, ai grija sa amenajezi o zona de relaxare, una de discutii, de hobby etc. Exista spatiu pentru toate, daca privesti totul in ansamblu si iei in considerare conversia spatului. 

Regula 3: Un colt pentru tine

Fie ca este vorba de o masuta de toaleta, de un fotoliu pentru citit sau pentru ce te linisteste dupa o zi lunga, ai nevoie de un loc numai al tau in casa.  De exemplu poti amenaja un astfel de loc de citit, de preferat in dormitor. De ce in dormitor? Pentru ca acesta este spatiul tau personal, in care te poti retrage si cand ai oaspeti. 

Regula 4: Investeste in piese de rezistenta

Chiar daca ai un buget redus pentru amenajare, economiseste pentru o piesa care sa te bucure ori de cate ori o vezi. Poate fi o saltea foarte buna pentru pat, un corp de iluminat de designer, un fotoliu extrem de confortabil, colorat de exemplu, cateva tablouri sau orice altceva iti doresti. Vei vedea cat de mult schimba atmosfera in casa. Si daca totusi nu dispui de un buget pentru o astfel de investitie, iata un exemplu de amenajare speciala, la fereastra, care va atrage atentia. 

Regula 5: Baie de 5 stele 

Da, exact, o baie de 5 stele, exact ca la hotel. Baia este un sanctuar, deci merita sa iti orientezi atentia asupra ei. S-au dus vremurile cand imbracai totul in gresie si faianta si te gandeai la baie doar din punct de vedere al utilitatii acestei incaperi. Acum poti opta pentru o cada nemascata, cu aspect de cupru. Sau vopsita intr-o culoare vesela. Dulapuri de baie din lemn sau din materiale rezistente si aspectuoase, tapet special in loc de banala faianta, vas de toaleta ascuns etc. De asemenea, decoreaza: lumanari, rame de tablou, afise art deco, ce idei iti trec prin cap!

Ce spuneti? Sunteti gata de renovare? 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea