Amenajarea casei

#eucalipt #piatra #gresie #bambus #parchet ecologic #pluta

3 tipuri de parchet ecologic pentru o casa moderna

Montarea parchetului ecologic este o optiune tot mai des intalnita pe lista solicitarilor proprietarilor de locuinte, care isi doresc in casa un mediu ambiant placut, usor de intretinut si benefic sanatatii. Parchetul din materiale ecologice este solutie moderna de amenajare a locuintei, care favorizeaza mentinerea curateniei pe termen lung.

De ce un parchet ecologic, si nu un covor in casa? Chiar daca senzatia de "moale" a pasirii pe un covor poate fi placuta, acest accesoriu al locuintei aduna in timp praf, acarieni si alte microorganisme periculoase pentru sanatate. Covoarele raspandesc si compusi organici volatili impregnati cu chimicale nocive, daca nu sunt fabricate din fibre naturale si netratate chimic.

Industria amenajarilor interioare ofera noi variante de parchet, ecologice, care protejeaza mediul inconjurator, nu contin substante chimice periculoase si nu contamineaza spatiul interior al locuintei. Iata cateva tipuri de parchet ecologic pe care sa le ai in vedere la urmatoarea renovare!

1 Parchetul ecologic din pluta

Pluta este un material sustenabil, atragator, rezistent in timp si benefic persoanelor care sufera de alergii. Parchetul ecologic din pluta este considerat a fi prietenos cu mediul, deoarece poate fi reciclat de nenumarate ori. Magazinele de profil ofera o gama variata de culori si modele, care pot sa imite perfect gresia, piatra etc. In plus, este foarte usor de instalat si intretinut.

Asigura-te ca produsul pe care il cumperi nu este tratat cu formadelhida (substanta toxica) si ca lacul folosit este pe baza de apa.



Foto: homerepair.about.com

2 Parchetul ecologic din bambus

Parchetul din bambus este o solutie ecologica pentru mediu, pentru ca acest arbore se reface rapid in natura, spre deosebire de alti copaci exploatati in acelasi sens. Marele sau avantaj este ca imita perfect parchetul din lemn masiv, fara sa reziste mai putin decat acesta. Unii producatori folosesc masticuri si substante cerate care contin compusi chimici, asa ca asigura-te ca iti cumperi parchetul din bambus de la o companie care respecta intocmai principiile ecologice de fabricare.




Foto: wikimedia.org

3 Parchetul ecologic din eucalipt

Parchetul fabricat din lemn de eucalipt este produs, de regula, prin combinarea sa cu un alt tip de lemn (brad, plop sau mesteacan). Rezistent la intemperii si trafic intens, iti va acoperi podeaua casei decenii intregi, fara sa fie nevoie sa il inlocuiesti.




Foto: newhomesource.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului