Amenajarea casei

#stiluri de decor #decorarea casei #decoratiuni casa

3 stiluri de design surprinzatoare, in tendinte

Vrei sa iti redecorezi casa si inca nu esti hotarat ce sa schimbi sau ai prea multe idei si nu reusesti sa iei o decizie? Decoratiunile interioare implica in primul rand simetrie. Asadar, este foarte important sa te concentrezi pe un anumit stil, astfel incat sa nu imbini elemente care nu au nicio legatura intre ele, iar rezultatul sa fie unul dezastruos. Iata cateva stiluri de decor in tendinte din care te poti inspira:

1. Stilul Art Deco

Stilul Art Deco, foarte popular in ani '20-'30, revine din nou in atentia decoratorilor. Acesta se caracterizeaza printr-o cromatica simpla si structuri minimaliste. Liniile elegante, puternice, lacuite in general sunt si ele trasaturi importante ale stilului Art Deco.

Mobilierul din lemn este cel mai adesea folosit in cadrul uni interior Art Deco. Cromatica pe care se bazeaza acesta este formata din alb, rosu, albastru. Aceste nuante sunt cel mai adesea accentuate prin ultilizarea otelului, aluminiului, cromului, sticlei, oglinzilor sau marmurei albe. Iluminatul se bazeaza pe lampi de masa, de perete, lumini de plafon si sunt raspandite in intregul spatiu.

2. Stilul asiatic

Decoratiunile interioare inspirate din Asia au devenit foarte populare. Stilul de decor asiatic se caracterizeaza pe un mobilier simplu si zone foarte ordonate. Acesta se bazeaza in primul rand pe elemente Feng Shui, care te ajuta sa ai o viata echilibrata, prin atragerea pozitivitatii in casa ta. De obicei, mobilierul este realizat din lemn negru, dar este folosit frecvent si bambusul.

3. Stilul comtemporan elegant

Pentru o lunga perioada, designerii s-au axat pe un decor contemporan destul de rece, ce imprumuta din stilul Art Deco. Cu timpul, acesta a fost insa restiliza si usor imblanzit, iar popularitatea sa a crescut din ce in ce mai mult. Stilul contemporan elegant se axeaza simplitate si subtilitate. El se defineste prin nuante neutre sau monocromele alb-negru. Arhitectura contemporana se caracterizeaza totodata prin tavane inalte, ferestre uriase si spatii foarte mari intre piesele de mobilier.

Sursa foto: buzzle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului