Amenajarea casei

#roca #baie mica #mobilier baie #amenajare baie

3 sfaturi de la specialisti pentru amenajarea bailor mici

Mai putin inseamna mai mult chiar si cand vine vorba despre o baie mica. Cu cat iti alegi mai bine mobilierul si obiectele sanitare, cu atat mai mult spatiu vei obtine. Iar o astfel de amenajare nu inseamna ca vei face rabat la design sau calitate.

Baile apartamentelor au de regula un spatiu destul de redus, lucru care pune la grea incercare imaginatia proprietarilor de locuinte. Fiecare centimetru conteaza, astfel ca totul trebuie exploatat la maximum.

Majoritatea colectiilor de mobilier de baie de la Roca au fost create de designerul industrial Antonio Bullo, specializat in ceramica. Antonio Bullo, distins cu numeroase distinctii internationale, creeaza concepte compacte, dar functionale. Potrivit lui Antonio Bullo, 3 sunt elementele la care trebuie sa ai grija atunci cand il amenajezi o baie mica:

Mobilierul

Mobilierul intr-o baie mica trebuie sa fie usor, compact si functional. Gama The Gap de la Roca propune mai multe tipuri de unitati de baza cu lavoar si o unitate coloana reversibila, asa incat toate obiectele mici si fragile din baia ta sa isi gaseasca un spatiu propice de depozitare.

Lavoarul din portelan propus de Antonio Bullo are o forma dreptunghiulara, cu margini late. Piesa de mobilier care imbraca lavoarul este realizata din MDF si este prevazuta cu doua sertare cu inchidere amortizata.

Coloana din aceeasi gama este prevazuta cu o usa reversibila, asa incat pozitia aceasteia sa poata fi adaptata in functie de necesitati. Coloana ingusta si inalta este utila intr-o baie mica, acolo unde spatiul iti conditioneaza extrem de mult amenajarea. Si este foarte utila pentru a depozita prosoape, lavete, produse de curatenie sau produse de ingrijire.

Lavoarul

Intr-o baie de dimensiuni reduse trebuie sa instalezi un lavoar cat mai compact, asa incat sa economisesti spatiu. Gama The Gap propune lavoare de diferite dimensiuni, de la cele clasice, pana la cele mici, care masoara doar 35 de centimetri, asa incat chiuveta sa isi pastreze functionalitatea, dar sa nu ocupe foarte mult spatiu. Designerii mizeaza in general pe lavoarele din ceramica alba, care ofera un efect vizual puternic.

Vasul de toaleta

Un element extrem de important intr-o baie mica este vasul de toaleta. In acest caz, sunt de preferat vasele de toaleta suspendate si cu rezervor in-wall, cel “invizibil”, intrucat este incastrat in perete. Acesta nu utilizeaza din spatiul baii, fiind astfel mult mai practic.

In colectia The Gap se gasesc WC-uri compacte, din portelan, care au inclusiv functie de curatare margini. Formele rotunjite ale acestor obiecte sanitare sunt ideale in spatiile reduse.

In plus, liniile moderne si elegante din colectiile Roca reprezinta alegerea inteligenta in cazul unei bai mici.  

Toate produsele brandului pot fi consultate pe site-ul companiei si pot fi achizitionate din toate punctele de livrare Roca. Aici beneficiezi si de sfaturile profesionistilor in amenajarea baii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului