Amenajarea casei

#sfaturi amenajare #design interior #amenajarea casei

3 sfaturi de la specialisti ca sa duci designul interior la un alt nivel

Chiar daca decorezi pentru prima data o casa ori esti deja la a cincea, succesul designului sta in micile detalii. Cu toate acestea, e important sa gandesti totul si in ansamblul sau. Nu e usor, dar nici imposibil!

 

Specialistii in amenajari interioare consultati de redactorii portalului elledecor.com au oferit cateva sfaturi pentru ca locuinta fiecaruia dintre noi sa poata arata ca si cum ar fi trecut prin mana unui arhitect:

Combina epocile

Tentatia noastra este ca atunci cand ne renovam casa ori cand ne mobilam o locuinta noua, sa luam totul de la zero. Expertii sunt de parere ca nu e obligatoriu sa schimbi tot mobilierul. Sunt anumite piese vechi care pot fi integrate foarte usor printre cele noi, potentandu-si reciproc imaginea. Spre exemplu, un fotoliu tapitat sta foarte bine langa o canapea moderna. Iar un covor in stil retro nu va face decat sa destinda atmosfera creata in incapere.

Priveste in ansamblu

Priveste la casa ta dintr-o perspectiva holistica. Vezi cum arata fiecare camera in echilibru cu celelalte. Acest lucru te poate ajuta sa variezi spatiile asa incat sa nu ai o locuinta terna, impersonala. Spre exemplu, daca in dormitoare ai mizat pe mult alb, poti adauga in living o pata de culoare cu o nuanta puternica precum un smarald sau un turcoaz.

Nu te teme de forme

 

Stiai ca de multe ori este suficient sa ai o lustra cu dichis pentru ca intreaga incapere sa capete un cu totul alt sens si aspect? Nu te teme sa alegi piese indraznete, cu forme inedite, care sa se transforme in elemente statement in camerele casei. Lustra sau lampile sunt cele prin care lumina patrunde, asadar fa-le sa conteze si mai mult.

Sursa foto: elledecor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare