Amenajarea casei

#casa ordonata #depozitare casa #organizare casa #curatenie casa

3 secrete de la specialisti pentru o casa ordonata

Toata lumea isi doreste o casa ordonata, in care lucrurile sunt organizate atat de bine, incat niciodata nu se mai creeaza haos. Multi admiram casa unui prieten, unde lucrurile par asezate la linie, insa este dificil sa punem in practica in propria noastra locuinta acest lucru. Specialistii in design vin in ajutorul acestor persoane, dezvaluindu-le cateva dintre secretele ordinii in casa.

1 Fa pasi marunti in organizarea casei tale

Cand simti ca lucrurile iti stau in cap si ca trebuie neaparat sa iei masuri, nu te apuca de o curatenie generala, spun specialistii. Dimpotriva: stabileste-ti sarcini punctuale. De exemplu, fa curat in sertare si numai in sertare.

Daca faci ordine in biblioteca, nu te concentra pe nicio alta zona a camerei in afara de biblioteca. In acest fel, iti oferi suficient timp pentru a scapa de lucrurile de care nu mai ai nevoie. Poate ca iti vin idei noi si descoperi lucruri pe care uitasei ca le ai.

Un alt motiv pentru a face lucrurile pe rand il reprezinta faptul ca astfel se micsoreaza riscul de a abandona sarcina. Nimanui nu-i face placere sa se apuce de curatenie in birou din cauza numeroaselor hartii de aici. Insa pas cu pas, vei reusi sa transformi complet o incapere haotica intr-un spatiu ordonat si armonios.

2 Pune lucrurile la locul lor

Pentru ca ordinea sa se mentina cat mai mult timp, trebuie sa depozitezi lucrurile inteligent. Aseaza pachetul de cafea aproape de filtru, nu pe vreun raft spre care sa te intinzi zi de zi. Pune pe rafturi, in fata, canile sau obiectele folosite zilnic si in spate, restul.

Depoziteaza in functie de obiceiurile tale. Gandeste-te unde iti place sa-ti tii cana in fiecare zi, unde pui cheile, unde te incalti etc. Locurile de depozitare nu ar trebui sa implice efort din partea ta, ci sa gasesti acel lucru in mod natural. De exemplu, daca intri in casa si pui cheile pe servanta din hol, se poate ca acestea sa alunece si sa le cauti pe jos sau prin restul obiectelor de pe mobilier. Prinde cateva carlige cu adeziv de o latura a servantei si vei avea un loc pentru chei care iti este la indemana.

Daca ai nevoie de mai multe foarfece, pune cate una in zone diferite si nu iesi din acea incapere cu ele. De exemplu, poti avea nevoie de foarfece in baie pentru tuns, in bucatarie pentru taiat pachetele sigilate, in birou pentru hartii etc.

Aranjeaza lucrurile la locul loc in asa fel incat atunci cand faci curatenie, obiectele sa nu-ti blocheze accesul sau sa-ti ingreuneze munca. De exemplu, daca ai un ghiveci mare, de podea, care te incurca, cumpara un suport de lemn cu rotile si muta-l prin casa pana ii gasesti un loc mai bun.

3 Construieste mai multe spatii de depozitare

Daca ai facut ordine de sute de ori si de fiecare data lucrurile sfarsesc ingramadite, poate ca nu mai dispui de suficient spatiu de depozitare. Din fericire, rafturile si dulapurile simple nu costa mult si pot fi prinse pe perete in orice spatiu al casei. Exploateaza spatiul pe verticala. In loc de usi, poti lasa rafturile deschise, punand cosuri de marimea raftului.

Depoziteaza, apoi, hainele si accesoriile in functie de sezon. Iti va fi mai usor sa mentii ordinea in lucruri in acest caz. Nu construi, insa, spatii de depozitare pentru a acumula lucruri. Orienteaza-te dupa regula de 1 an de zile. Daca timp de un an nu te-ai atins de un lucru, este foarte posibil sa nu-ti trebuiasca cu adevarat. Il poti vinde, dona sau arunca, dupa caz.

Sursa foto: homesresult.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea