Amenajarea casei

#garnitura #rafturi #vopsea lavabila #closet #reparatii casa #bormasina

3 reparatii in casa pe care sa le faci fara ajutorul unui profesionst

Nu toti oamenii s-au nascut cu talentul si curajul de a face reparatii in casa fara ajutorul unui profesionist, insa vremurile disperate cer masuri disperate. Daca bugetul tau este mai putin permisiv decat in trecut, poate a sosit vremea sa iti dezvolti cateva abilitati practice de mentinere a locuintei tale in parametri functionali de unul singur.

Exista multe reparatii casnice pe care le poti face chiar tu, cu produsele si tehnicile potrivite. Informeaza-te inainte sa te apuci de treaba si cheama un profesionist doar atunci cand este cu adevarat necesar.

Iata de ce poti sa te ocupi singur cand casa ta are nevoie de reparatii diverse:

1 Prabusirea rafturilor de pe pereti

Daca vrei sa remontezi un raft pe perete, trebuie sa analizezi cu atentie ce suporturi sa alegi, pentru a preveni o noua "prabusire" surpriza. Cel mai bine este sa investesti intr-un set nou de ancore de perete, care sa reziste sub greutatea pe care raftul urmeaza sa o suporte.

Fa rost de o bormasina si de holsuruburi groase, cu protectie din plastic impartita in doua aripioare: acestea se extind pe masura ce raftul se lasa sub presiune, astfel incat gaurile peretelui sa nu se largeasca.

2 Bazinul closetului care curge constant

Daca bazinul closetului a inceput sa curga fara oprire, cel mai probabil a intervenit o defectiune care impiedica inchiderea ermetica a valvei de scurgere. Indeparteaza capacul bazinului si observa cu atentie daca balonul care opreste umplerea bazinului cu apa s-a spart, luand apa in interior si oprind inchiderea ermetica a valvei. Daca acesta este cazul, inlocuieste balonul cu unul nou si ai rezolvat problema.

A doua defectiune posibila este ca valva de scurgere nu se mai inchide bine. Opreste alimentarea cu apa, lasa clopotul bazinului inchis si verifica garnitura. Daca este erodata, trebuie sa o inlocuiesti cu una noua, scotand mecanismul central al rezervorului si rotindu-l in sensul acelor de cearsornic.

3 Peretii cu vopsea murdara

Peretii din hol sau din bucatarie ar cam avea nevoie de un strat proaspat de vopsea? Cumpara o vopsea lavabila de calitate si renunta la trafaletul clasic, care imprastie varul peste tot, in favoarea unuia de tip rola, cu rezervor.

In acest fel, nu va trebui sa aplici multe straturi pentru o acoperire optima, vopseaua nu curge, iar intreaga misiune va dura mult mai putin decat iti poti imagina. In acest fel, poti cumpara un var mai scump si mai rezistent, pentru ca economisesti banii pe care i-ai fi dat unui zugrav!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea