Amenajarea casei

#paturi #pat #pat dormitor #saltea pat

3 ponturi pentru a avea patul ideal

Patul ideal iti asigura confortul, iti protejeaza sanatatea si iti infrumuseteaza dormitorul. Tu stii cum sa obtii patul perfect ? Descopera cateva idei in randurile urmatoare!

1 Alege salteaua potrivita

Intrucat vei ajunge sa o folosesti chiar si 10 ani de la momentul achizitiei, acorda-ti timp suficient si rabdare pentru a alege salteaua de pat potrivita. In comert vei gasi o multitudine de modele de saltele: cu arcuri, ergonomice, ortopedice, cu latex, cu apa, din poliuretan, cu fibre de cocos etc.

Modelul traditional este cel cu arcuri. Si in acest caz, variantele sunt diferite, arcurile putand fi confectionate din materiale diverse. Arcurile din otel sunt cele mai indicate. Cum iti dai seama care este salteaua ideala? Expertii recomanda urmatoarele valori:

- un minim de 350 spire pentru o saltea de 140 x 190 cm;

- un minim de 480 de spire pentru o saltea de 160 x 200 cm;

- un minim de 580 de spire pentru o saltea de 180 x 200 cm.

Odata la 1-2 luni, intoarce salteaua pe cealalta parte pentru a-i mari durata vietii. Nu uita, de asemenea, sa o aspiri periodic si sa o aerisesti zilnic, lasand geamul deschis cateva ore.

2 Opteaza pentru plapumi confortabile

puma pentru care optezi iti poate transforma patul intr-unul care invita la relaxare sau dimpotriva. In acest sens, un rol important il joaca materialele cu care acestea sunt umplute. Iata cateva dintre ele si avantajele pe care le ofera:

- bumbacul: materialul permite tesaturii sa respire;

- fleece: materialul este moale si este fabricat adesea din fibre de poliester, obtinute din reciclarea sticlelor de plastic;

- lana: este un material dens, calduros si un bun izolator termic; o idee buna ar putea fi alegerea unei plapumi cu umplutura din lana netoarsa, moale si supla;

- puful: este o umplutura traditionala, calduroasa si termoizolanta; poti alege dintre diferite tipuri de puf , insa mergi pe combinatii cu materiale sintetice, pentru ca acestea sunt mai ieftine; o plapuma cu umplutura 100% din puf este considerata una de lux.

Pentru ca plapuma ta sa isi pastreze aspectul si sa nu devina un "acumulator" de bacterii, spala cuvertura cu care o acoperi cel putin o data pe luna. Plapuma cu puf ar trebui spalata de circa 2 ori pe an. Pentru a preveni strangerea pufului in ghemotoace, pune cateva mingi de tenis in masina de spalat. La final, inainte de a o intinde pe pat, scutura plapuma temeinic pentru a uniformiza puful.

3 Nu uita de perne

Impreuna cu salteaua, pernele asigura un somn de calitate si iti protejeaza coloana. In functie de pozitia pe care o ai in timpul somnului, dar si de sensibilitatea la alergeni, ar trebui sa optezi pentru perne adecvate. Iata cateva sugestii:

- dormi pe spate sau pe-o parte: alege o perna densa, vasco-elastica, cu spuma cu memorie ; acest tip de perna este mai stabil si iti va mentine gatul intr-o pozitie neutra in timpul somnului;

- dormi pe burta: alege o perna cu puf; densitatea nu este foarte importanta in acest caz, intrucat odihna pe burta implica o sustinere mai scazuta a gatului;

- suferi de alergii : in acest caz, opteaza pentru o perna protejata de o husa anti-acarieni si anti-microbi.

Sursa foto : dwellerswithoutdecorators.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Top

Cauta-ti perechea