Amenajarea casei

#carti #mobilier #decoratiuni #piese de mobilier

3 piese de mobilier surprinzatoare, realizate din carti

Ralph Waldo Emerson spunea: "Cel mai bine cunosti un om dupa cartile pe care le citeste". Cum ar fi ca toate cartile pe care le-ai citit si pe care le-ai strans intr-o viata sa fie aranajate frumos in casa? Daca ai foarte multe carti pe care nu stii pe unde sa le mai pui, insa nu te induri sa le donezi sau sa le ascunzi in cutii pe care sa le uiti apoi prin magazii, poti realiza obiecte de mobilier speciale cu ajutorul acestor "prieteni vechi".

Cu putina imaginatie si rabdare, iti poti amenaja casa intr-un stil original, imbinand pasiunea pentru carti cu nevoia practica de a avea o locuinta frumos decorata. Iata cateva idei de unde te poti inspira!


1. Birou din carti

Daca ai la dispozitie o serie de carti carora nu stii pe unde sa le mai gasesti locul, poti realiza un birou practic pentru camera ta. Tot ce trebuie sa faci este sa aranjezi cartile in forma unei mese si sa pui deasupra o bucata de sticla, pentru ca aspectul biroului sa fie cat mai profesional. Daca, in mod normal, corpul biroului este realizat din lemn, tu vei avea un birou original confectionat din carti.


2. Scaune si fotolii din carti

Imagineaza-ti ca stai pe un scaun alcatuit din carti si te bucuri de o lectura buna. Astfel, poti spune ca esti inconjurat numai de prieteni. Realizarea unui scaun sau a unor fotolii din carti nu este o misiunea grea, insa necesita destul de multa atentie.



In primul rand, scheletul acestor obiecte trebuie sa fie dintr-un material rezistent, astfel incat sa nu intampini probleme. Peste acesta se adauga carti si se fixeaza bine. Mai mult decat atat, pentru realizarea unui fotoliu, poti pune si roti, astfel incat sa te poti plimba prin casa.


3. Pat din carti

Daca nu vrei sa te desparti de cartile preferate nici macar atunci cand dormi, iti poti confectiona un pat inedit din aceste obiecte. Aranjeaza intr-un mod placut cartile, in forma unui pat, si adauga o saltea confortabila deasupra lor.



De asemenea, poti realiza un perete in spatele patului doar din carti deschise. Astfel, nu va mai trebui sa te gandesti la culorile pentru pereti sau la tapet. Vei avea un perete original din carti.



Sursa foto: plus.google.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea