Amenajarea casei

#bucatarie garsoniera #amenajare bucatarie #amenajare casa #garsoniera

3 pasi pentru amenajarea inteligenta a unei bucatarii dintr-o garsoniera

Spatiul de care dispune locuinta noastra este cel care da tonul, in mare parte, prin modalitatea in care va fi acesta amenajat si utilat. Pe retelele sociale si pe site-urile de specialitate vedem adesea imagini cu locuinte spatioase si elegante, insa, de multe ori, realitatea noastra este cu totul alta.

Chiar daca locuim intr-o garsoniera sau intr-un apartament de mici dimensiuni, nu inseamna ca nu putem avea parte de o locuinta confortabila, care sa ne ofere mediul perfect pentru a ne incarca bateriile dupa o zi grea sau pentru a petrece timp de calitate cu prietenii. Daca dimensiunile locuintei nu sunt tocmai cele mai generoase, nu trebuie decat sa aloci putin mai mult timp si implicare in amenajarea ei, iar rezultatul final iti poate depasi asteptarile.

In bucatarie petrecem mai mult timp decat ne-am imagina, indiferent daca ne place sa gatim adesea sau comandam mancare, iar daca una din persoanele din casa este fumatoare, atunci aceasta va deveni o zona foarte populata.

Constructorii blocurilor vechi nu au acordat o prea multa atentie acestei incaperi, considerand ca sufrageria si dormitoarele sunt cele mai importante pentru membrii unei familii. Aceasta mentalitate a disparut in totalitate in prezent. Acum, in orice locuinta nou construita vom regasi o bucatarie spatioasa, in cele mai multe cazuri una de tip open space.

Daca locuinta noastra dispune de o bucatarie de mici dimensiuni, iata care sunt trei pasi importanti pentru a obtine un spatiu functional:

1. Foloseste culori calde si deschise pentru mobilier

Culorile puternice si tari au tendinta de a incarca spatiul si, atunci cand te confrunti cu o bucatarie mica, vei dori sa obtii exact contrariul. Unul din artificiile cele mai la indemana este sa cauti o culoare de mobilier deschisa sau chiar sa optezi pentru un model alb cu un blat bucatarie intr-o nuanta de lemn natur. Corpurile superioare pot fi pozitionate mai jos cu aproximativ 20 de centimetri de tavan sau chiar pana la imbinarea cu acesta, daca ai mai multe lucruri de depozitat si vrei sa utilizezi intreg spatiul disponibil.

2. Monteaza o masa plianta pe perete

Daca ai mobilat bucataria in forma de L, dar nu te atrage ideea de a lua masa in micul spatiu disponibil de la geam, poti opta pentru montarea unei mese ce se pliaza usor pe peretele vizavi de cel mobilat. O poti utiliza doar atunci cand luati masa, in rest poate sta lipita de perete si nu iti va ocupa deloc spatiul din mica bucatarie.

3. Apeleaza la toate solutiile de organizare disponibile pe piata

Producatorii de mobilier si accesorii pun la dispozitia noastra produse de care nici nu am auzit, insa a caror utilitate este extrem de necesara, in special in bucatariile cu spatii mici regasite in blocurile vechi construite. Corpurile de mobilier pe colt care utilizeaza intr-o proportie de 100% acel unghi complet inutil in alte situatii sunt printre preferatele designerilor de interior. De asemenea, poti gasi in magazinele de specialitate sau online mici accesorii care ajuta la organizarea lucrurilor marunte, precum condimentele si pungile sau foliile folosite in bucatarie.

Indiferent daca este mare sau mica, bucataria noastra este locul in care ne petrecem primele clipe ale diminetii, deci acolo ne incepem ziua. Daca este amenajata corespunzator si functional, aceasta ne va crea un mediu placut pentru a ne organiza ziua ce abia incepe.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea