Amenajarea casei

#pete iarba #mirosuri neplacute #filtru cafea #mucegai #zahar #curatenie casa #sfaturi curatenie casa #sfaturi curatenie

3 moduri ingenioase de a folosi zaharul in casa

Zaharul este un aliment banal ce nu lipseste din nicio locuinta. Acesta are insa mai multe intrebuintari decat te-ai fi asteptat. Iata cum il poti folosi in curatenia casei.

Curata filtrul si indeparteaza mirosul de cafea

Zaharul absoarbe mirosurile neplacute si absoarbe umezeala, impiedicand astfel formarea mucegaiului. Filtrele de cafea pot fi curatate cu ajutorul acestui aliment banal. Spala in mod normal filtrul de cafea, sterge-l cu o carpa si adauga in filtru o jumatate de cana de zahar. Lasa-l timp de jumatate de ora sa absoarba umezeala si mirosurile neplaute apoi indeparteaza-l. Repeta acest procedeu o data pe saptamana si vei observa ca licoarea magica ce te trezeste in fiecare dimineata va avea un gust mult mai bun.

Indeparteaza petele de iarba

Vremea frumoasa te indeamna sa iesi la picnic, insa petele de iarba de pe haine si/sau iti pot da adevarate batai de cap. Poti scapa rapid de acestea cu ajutorul zaharului Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci o cana de zahar cu putina apa, pana obtii o pasta groasa. Freaca apoi incatamintea sau hainele patate cu aceasta pasta apoi las-o sa actioneze timp de o ora. Spala apoi hainele sau incaltamintea in mod normal.

Pastreaza biscuitii proaspeti

Fursecurile si biscuitii pot fi pastrati mai mult timp daca sunt depozitati intr-un borcan in care ai pus si cateva cuburi de zahar. Acesta absoarbe umezeala si previne aparitia mucegaiului. Poti folosi acelasi truc si in cazul painii, cozonacului sau a checului.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului