Amenajarea casei

# design casa #redecorare casa #amenajare casa

3 moduri in care-ti poti redecora casa fara a cheltui o avere

Chiar daca atunci cand te-ai mutat pentru prima data in actuala locuinta, ai amenajat-o dupa bunul plac, cu siguranta a venit momentul in care simti nevoia unei schimbari. Iar redecorarea casei nu trebuie sa reprezinte neaparat un subiect neplacut care sa presupuna cheltuirea unei sume mari de bani. Iata trei moduri in care iti poti redecora casa fara sa fie necesar sa cheltuiesti o avere.

1. Redecoreaza peretii sau pardoseala

Peretii unei incaperi pot fi decorati in diverse feluri, in functie de scopul tau – fie ii poti amenaja astfel incat sa devina principala atractie din camera, fie ii poti decora intr-un mod cat mai simplu si clasic.

Insa, o schimbare usoara, eficienta si foarte putin costisitoare este reprezentata de redecorarea peretilor. Fie ca alegi sa vopsesti un perete din incapere intr-o culoare foarte puternica, fie ca optezi pentru aplicarea unui tapet sau a unor forme care sa atraga atentie, orice astfel de schimbare se va dovedi a fi exact ce ai nevoie.

De asemenea, poti lua in calcul si redecorarea tavanului unei incaperi, in ultima perioada mentinandu-se in tendinte si aplicarea tapetului pe tavan. Poti alege un tapet colorat, cu diverse modele si accente, pe care sa il completezi cu un nou model de lustra sau candelabru.

Totusi, recomandarea este sa nu alegi pentru toti peretii din aceeasi camera culori foarte puternice si diferite. Este important ca nuantele mobilierului, peretilor, tavanului si pardoselii sa fie complementare si sa creeze un anumit echilibru vizual.

2. Mizeaza pe obiecte decorative in culori puternice

O alta modalitate de a redecora locuinta fara a investi o suma prea mare de bani este aceea de a achizitiona cateva elemente cheie pentru fiecare camera. Insa, aceste elemente trebuie sa fie unele bine alese si pozitionate astfel incat sa capteze atentia in momentul in care intri in acea incapere.

Astfel de elemente pot fi obiectele decorative in forme diferite si care sa aiba o culoare extrem de puternica pentru a intra in contrast cu restul nuantelor din camera. Spre exemplu, in cazul in care in livingul tau predomina culori precum gri si alb, poti opta cu incredere pentru achizitionarea unei vaze intr-o nuanta puternica de galben, perne decorative galbene sau rosii sau poti cumpara ghivece cu plante verzi si de dimensiuni mai mari.

3. Reconditioneaza piesele de mobilier

In cazul in care piesele de mobilier din casa ta sunt inca intr-o stare buna, cu siguranta nu vei avea de ce sa pierzi bani pentru a le schimba cu altele noi. Poti crea senzatia existentei unui nou mobilier in casa ta printr-o metoda foarte simpla, si anume, reconditionarea acestuia.

Iar ideile prin care poti reconditiona piesele de mobilier sunt unele variate, printre care:

  • Vopsirea pieselor de mobilier in nuantele dorite;
  • Aplicarea unor autocolante de culori diferite, fie pe intreg mobilierul, fie pe anumite parti;
  • Schimbarea manerelor dulapurilor cu unele noi, de forme diferite, dimensiuni mai mari si in culori contrastante.

In final, nu uita ca poti gasi numeroase moduri pentru redecorarea locuintei fara a cheltui o avere, fiind nevoie doar de putina imaginatie si creativitate.

Sursa foto:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea