Amenajarea casei

#incuietoare #incuietoare casa # model incuietoare casa # tipuri incuietori casa

3 modele de incuietori pentru casa ta

Siguranta locuintei tale este foarte importanta, iar incuietorile pe care le folosesti sunt esentiale. Stiai ca exista mai multe tipuri de incuietori, cu diferite niveluri de securitate, potrivite sau nu pentru usile exterioare? Afla mai jos care sunt cele mai potrivite incuietori pentru locuinta ta.

O casa nesecurizata este un magnet pentru spargatori, care sunt atrasi de astfel de prazi usoare. Fie ca locuiesti la bloc, fie ca stai la curte, este foarte important sa te gandesti la securitatea pe care ti-o fera usa de la intrare si incuietorile acesteia.

Iata mai cele mai populare tipuri de incuietori:

Incuietorile cilindrice. Acest tip de incuietori este adesea folosit pentru birourile comerciale. Incuietorile cilindrice sunt potrivite pentru obiectivele care nu au nevoie de prea multa securitate. Camerele securizate necesita astfel incuietori aditionale, pentru protectie completa. Incuietorile cilindrice pot fi deschise cu multa usurinta, fapt care le face nepotrivite pentru usile exterioare.

Incuietorile cilindrice sunt usor de inlocuit, astfel ca, inainte de a le cumpara, trebuie sa verifici forma, tipul si marimea cilindrului. Exista mai multe tipuri de incuietori cilindrice: semicilindru, care ofera accesul cu cheia numai dintr-o singura parte; cilindrice, care ofera acces pe ambele parti ale usii; si cilindrice cu buton, care ofera ofera accesul cu cheia din exterior si prin intermediul butonului din interior.

Incuietori ingropate. Aceste incuietori sunt ingropate in foaia de usa. Atunci cand inlocuiesti o incuietoare ingropata este foarte important sa stii dimensiunile celei existente. Incuietorile ingropate sunt disponibile in mai multe variante: pentru cheie, pentru cilindru de siguranta si pentru baie. Incuietorile ingropate pot fi folosite pentru usile de exterior, dar si pentru usi de dreapta si de stanga.

Incuietori aplicate. Aceste incuietori se monteaza pe foaia de usa. Sunt ideale pentru usile exterioare si ofera un nivel marit de securitate. Sunt disponibile in variantele de 40 si 60 mm. Incuietorile aplicate sunt usor de instalat si de inlocuit.

Sursa foto: blog.brickhousesecurity.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului