Amenajarea casei

#mituri #curatenie # curatare parchet #curatare covor

Mituri despre curatarea covoarelor si parchetului

In cele mai multe cazuri, intelepciunea populara transmite informatii valide. Totusi, printre ponturile utile invatate de la bunici si parinti, se mai strecoara si cateva mituri despre curatarea covoarelor si a parchetului. Podeaua ta merita sa fie tratata ca atare, asadar evita sa adopti masuri gresite in mentinerea curateniei acesteia!

Iata 3 mituri despre curatarea covoarelor si a parchetului si adevarul din spatele lor!


1. Aspiratorul deterioreaza covorul

Foarte multe persoane cred ca folosirea aspiratorului conduce la deteriorarea accelarata a covoarelor, de aceea prefera sa foloseasca mai degraba matura si sa aspire mai rar.

In realitate, daca nu setezi aspiratorul la cea mai inalta treapta de absorbtie in cazul covoarelor din plus, nu vei afecta in niciun fel structura tesaturii covorului, oricat de des il vei aspira. Singurele componente indepartate vor fi depunerile de praf si scamele. Miscarile repetate ale furtunului de la aspirator pot, intr-adevar, sa iti afecteze rabdarea. Prin urmare, curata-ti produsul electrocasnic mai des sau cumpara unul nou, daca a trecut prin multe "aniversari" pana acum.


2. Parchetul poate fi curatat doar cu solutie speciala pentru lemn

Ar putea parea logic sa cumperi solutii speciale pentru lemn, atunci cand vrei sa cureti parchetul tau din acelasi material. Aici este o capcana pe care nu multe persoane o cunosc: finisajul parchetului este cel de care trebuie sa tii cont, pentru ca el acopera lemnul propriu-zis.

Cand stergi parchetul cu o solutie pentru lemn, vei observa ca ramane la suprafata un strat inestetic sau ca, mai rau, parchetul isi pierde lacul care il acopera. Iata de ce este important sa intrebi producatorul parchetului care este cea mai buna solutie de a-l curata si mentine nou mai mult timp!

Parchetul acoperit de un strat protector poliuretanic sau poliacrilic este rezistent la apa si pete, de aceea poate fi curatat usor cu apa si sapun. In cazul parchetelor cu suprafata protectoare pe baza de ulei sau lac, curatarea optima se face cu ceara lichida sau sub forma de pasta!


3. Otetul inlatura petele lasate de animale de pe covor

Chiar daca otetul diluat in apa poate constitui o solutie destul de buna pentru curatarea suprafetelor din acasa, in cazul petelor de urina lasate de animalele de companie, produsul nu mai este suficient de performant. Curatarea lor cu otet poate sa inrautateasca mirosul neplacut, de aceea este nevoie de o solutie pe baza de enzime naturale!

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare