Amenajarea casei

#dormitor #amenajare dormitor #amenajare casa iarna #look-uri stilate #dormitor iarna

3 lookuri stilate pe care dormitorul tau le poate avea iarna aceasta

In sezonul rece, cand petreci mai mult timp in casa, iti poti transforma dormitorul intr-un mic colt al relaxarii si al bunei dispozitii. Pentru aceasta, trebuie sa modifici usor decorul si sa-l casupdatezi la anotimpul de afara. Iata ce schimbari iti propunem sa faci, pentru ca dormitorul tau sa aiba un look stilat iarna aceasta.

1. Foloseste nuante foarte deschise de albastru

Nuantele foarte deschise de albastru, fie ca este vorba despre baby blue sau despre albastru antic, sunt perfecte pentru a sugera o atmosfera de poveste. In principiu, nu ar trebui sa faci prea multe modificari, mai ales daca nu ai timp si nici bani de investit pentru acest proiect. In schimb, poti oricand sa apelezi la accentele de culoare, de exemplu poti alege o lenjerie de pat albastra, cateva pernute decorative albastre sau un tablou in care predomina aceasta nuanta.

In cazul in care esti mai indraznet, poti vopsi peretii dormitorului intr-o nuanta pastelata de albastru, care va adauga un plus de prospetime decorului de iarna.

2. Imbina albul, griul si nuantele metalice

Iarna, paleta cromatica se muta dinspre zona calda spre cea rece, astfel ca nu ar trebui sa te mire daca observi in jurul tau mai mult negru, gri, albastru, verde sau violet. Ei bine, pentru un look stilat in dormitor, in acest sezon iti recomandam sa te orientezi spre combinatia de alb, gri si nuante metalice.

In camera ar trebui sa predomine in special albul, inclusiv perdelele ar trebui sa fie albe si usor transparente, pentru a permite luminii naturale sa patrunda mai bine. Peretele din spatele patului poate fi vopsit intr-o nuanta deschisa de gri, iar din loc in loc poti aseza cate o decoratiune argintie. Impreuna, aceste 3 elemente cromatice vor conferi dormitorului tau un aer elegant si softisticat.

3. Adu natura in casa

Nu in ultimul rand, iarna aceasta poti face ca dormitorul tau urban sa para o camera cocheta dintr-o cabana de munte. Stilul rustic pastreaza o doza excelenta de stil, daca stii ce elemente sa folosesti si in ce masura. De exemplu, poate fi suficient sa asezi pe pat o cuvertura din material gros si moale, iar in spatele patului sa fixezi o tablie din lemn masiv. Cand vrei sa obtii un look stilat in casa, trebuie sa-ti pui la treaba imaginatia, dar sa nu uiti ca nu trebuie sa exagerezi in niciun fel.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea