Amenajarea casei

#frigider #ciuperci #covoare #burlane #ciuperci locuinta

3 locuri unde se ascund ciupercile in locuinta ta

Chiar daca peretele tau nu miroase a igrasie si cabina de dus pare in regula, ciupercile isi pot face de cap in multe alte locuri din locuinta, iar tu sa nu observi. Este suficient ca ele sa gaseasca o suprafata optima din punct de vedere al umiditatii, al pH-ului si al temperaturii pentru a se dezvolta in adevarate colonii, fiind apoi foarte greu de distrus. Nu astepta sa te imbolnavesti si distruge cuiburile de bacterii din locuinta ta. Iata trei locuri unde se pot ascunde microbii.

1 Jgheaburi

Jgheaburile si burlanele au rolul de a tine apa si umezeala departe de casa, insa, atunci cand acestea se infunda cu frunze si alte asemenea obstacole, fluxul de apa nu mai este constant si nici ventilatia nu mai este asigurata corespunzator. Asta inseamna, potrivit brightnest.com, un mediu propice fungilor, care se inmultesc rapid si se hranesc cu herotrof (organism care se hraneste doar cu substante organice). Inspecteaza de cel putin doua ori pe an, in special primavara si toamna, jgheaburile si burlanele, iar, daca este cazul, angajeaza un profesionist pentru a le repara si a le curata.

2 Covoare

Faptul ca iti rogi musafirii sa se descalte sau ca iti speli patrupedul atunci cand se intoarce de afara sunt lucruri cat se poate de normale daca nu vrei sa freci zilnic covoarele si mochetele din locuinta. Insa oricat de atent ai fi, cateodata pe covorul tau pot aparea pete de culoare negru-maro, de diferite dimensiuni. S-ar putea sa fie opera unei ciuperci microscopice cunoscuta drept Penicillium. Desi nu mereu, acest fungus este lasat sa se dezvolte pana ce persoana in cauza ajunge sa dezvolte alergii. Spala covoarele periodic pentru a nu avea surprize.

3 Frigider

Frigiderul este un loc plin de bacterii, mai ales usa acestuia. Insa nu doar usa, ci si tava frigiderului are nevoie de o repriza de curatenie daca nu anuala, macar de doua ori pe an. Din cauza umezelii, acest loc este unul dintre preferatele ciupercilor de mucegai. Peroxidul de hidrogen sau apa oxigenata, dupa cum mai este cunoscut, face minuni in combaterea mucegaiului. Aplica pe zonele afectate si lasa sa actioneze dupa care sterge cu o carpa curata.


Sursa foto:homesbyburma.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea