Amenajarea casei

#frigider #curatenie casa #toaleta #masina de spalat

3 locuri murdare pe care nu banuiai ca le ai in casa

Oricat de mult te-ai stradui sa pastrezi curatenia si sa dezinfectezi locurile in care crezi sa ce aduna cea mai mare cantitate de reziduuri, anumite zone iti scapa din vedere. De asemenea, anumite gesturi aparent inofensive pe care le faci pot duce la formarea coloniilor de bacterii si microorganisme.

Descopera care sunt locurile murdare din casa ta pe care le ignori si ia masuri pentru a diminua efectele bacteriilor asupra mediului ambiental si asupra sanatatii tale.


1. Hainele ude lasate in masina de spalat, loc propice pentru dezvoltarea bacteriilor

Masina automata de spalat haine este una dintre cele mai importante inventii din istorie, dar cu toate acestea tot trebuie sa fii atenta la programele pe care le folosesti. Te-ai obisnuit sa pornesti masina de spalat si sa te ocupi de alte activitati casnice, poate chiar sa pleci la cumparaturi? Asigura-te ca te intorci la masina imediat ce programul de spalare se incheie, deoarece hainele ude care stau in cuva reprezinta un loc propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Cu cat stau mai mult in masina, cu atat coloniile de bacterii se maresc.

De asemenea, trebuie sa fii atenta la temperatura apei. Desi temperatura de 40 de grade Celsius este buna pentru mediu si pentru haine, ea nu distruge in mod corespunzator bacteriile si germenii.


2. Spatiul din jurul vasului de toaleta, plin de germeni

Spatiul din jurul vasului de toaleta, vasul in sine, capacul si cuva ar trebui dezinfectate de cel putin 2-3 ori pe saptamana. Stiai ca atunci cand tragi apa, particulele pot sari si la 2 m distanta de vas, ajungand astfel pe gresie, faianta, prosoape si eventual periute de dinti? Curata in mod corespunzator baia, daca vrei sa dai uitarii mizeriei care iti poate afecta sanatatea.


3. Frigiderul, adapost pentru microorganisme

Compartimentele din frigider destinate pastrarii legumelor adapostesc colonii intregi de microorganisme, dar sunt si alte zone din frigider unde bacteriile traiesc fara griji. Cum se poate asa ceva? Foarte simplu: mancarea pe care o gatesti sta laolalta cu alimentele ambalate pe care le cumperi din magazine, dar si cu legumele pe care le cumperi din piata. Astfel, introduci in frigider praf si alte reziduuri. Dezinfecteaza saptamanal frigiderul, pentru a scapa de germeni.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare