Amenajarea casei

#decorare camera copil #idei decorare camera copil

3 idei geniale de decorare a camerei copilului

Desi pare imposibil sa pastrezi o linie coerenta si un acelasi design intre camera copilului si camera de zi, bucatarie si baie, exista mobilier si trucuri inteligente care pot ajuta foarte mult.

Camera copiilor, in primul rand, trebuie sa fie un loc de joaca foarte primitor si sigur pentru cei mici. Aceste considerente trebuie sa fie pe primul loc. In al doilea rand, camera unui copil trebuie sa aiba spatii de depozitare variate, corelate cu necesitatile lui. Astfel, pe langa depozitarea jucariilor, parintii trebuie sa ia in calcul depozitarea hainelor si chiar a cartilor si caietelelor, daca cel mic este de varsta scolara.

Iar lucrurile nu se opresc aici! Camera copilului trebuie sa fie pe placul copilului! De aceea parintii ar trebui sa permita copiilor sa participe la tot procesul de decorare a camerei lor.

Continuati sa cititi pentru a descoperi trei idei geniale de decorarea a unei camere de copii.

Cautati solutiile impreuna cu copilul

Se recomanda discutarea solutiilor si a ideilor impreuna cu copilul. Puteti sa aruncati o privire pe siteuri-le de desig interior pentru a va inspira si a gasi, impreuna cu cel mic, idei pentru a crea spatiul perfect pentru el.

Dupa ce ati facut un minim de investigatii, urmatorul pas este sa evaluati, tot impreuna cu cel mic, piesele pe care deja le aveti si le-ati putea refolosi, eventual aducandu-le mici modificari. Apoi puteti determina tipul de mobilier si decoratiile de care ati avea nevoie. Poate ca nici o zugraveala noua nu ar strica acum - tavanul s-ar putea decora cu cativa nori sau stele.

Si inca ceva - inainte de a incepe treaba efectiv, nu uitati sa faceti masuratori si sa va asigurati ca aveti spatiu suficient pentru tot ce v-ati propus.

Alegeti un design cat mai neutru

O camera de copii va fi usor schimbata cu obiecte cum ar fi desenele realizate de copil, cartile si jucariile lui, pernele si patura preferata. De aceea, puteti merge pentru restul - pereti si mobilier - pe o linie cat mai neutra. In plus, preferintele copilului se vor schimba destul de mult de la un an la altul, iar patul in forma de Batmobil nu o sa-i mai placa de indata ce isi va alege un alt supererou preferat!

Alegeti deci piese in culori luminoase, care sa faca fata mainilor murdare si care sa nu necesite inlocuire prea curand pe motiv ca nu mai corespund preferintelor copilului. Incercati sa ganditi pe termen lung. Nu uitati ca tot ce alegeti trebuie sa fie rezistent si sigur pentru a evita accidentele.

Puteti sa luati in calcul folosirea lenjeriilor deschise la culoare pentru ca ele se spala mai usor. Cateva perne stralucitoare si o patura frumos colorata vor schimba complet imaginea finala.

De unde sa faceti cumparaturile

Simplu fapt ca mobilati o camera de copii nu inseamna ca trebuie sa renuntati la stil, design sau frumusete. Exista o varietate foarte mare de modele si marci pentru mobilierul si accesoriile destinate unei camere de copil, toate foarte atragatoare si chiar elegante.

Puteti sa faceti o combinatie de mai multe stiluri si sa alegeti piesele de la designeri diferiti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare