Amenajarea casei

# tendinte 2021 #greseli decor #greseli amenajare casa #design interior #amenajarea casei #galerie

3 greseli de design pe care sa le repari chiar acum si sa nu le repeti in 2021

Ultimul an ne-a facut sa petrecem mai mult timp decat ne-am fi imaginat in propria locuinta. Pentru multi asta a insemnat redecorarea casei si imbunatatirea acestia pentru a se adapta cerintelor de a lucra de acasa. Altii si-au propus sa-si redecoreze casa in in 2021.

 

Pentru a te simti insa bine in propria casa trebuie sa renunti la cateva greseli comune, pe care multe persoane le fac. Iar daca ai facut deja aceste greseli, vestea buna este ca le poti remedia usor, cu ajutorul unor trucuri simple.  

1. Iluminarea casei, foarte importanta

Iluminarea casei este foarte importanta. Desi multe persoane sar peste acest detaliu cand isi reamenajeaza casa, alegerea corpurilor de iluminat protrivite pentru fiecare incapere in parte, este foarte importanta. Cu atat mai mult in lunile de iarna, cand se intuneca foarte devreme sau daca ferestrele sunt dfoarte mici si nu permit luminii naturale sa patrunda in casa.

Cand alegi corpurile de iluminat trebuie mai intai sa te asiguri ca acestea iti pot oferi lumina de care ai nevoie, si abia apoi sa alegi design-ul. De exemplu, o lustra cu un singur bec nu este suficienta pentru living sau dormitor. Aici ai nevoie de lustre cu minim 3 becuri, pe care sa le poti aprinde dupa necesitati.

Pe langa acestea mai ai nevoie de o lampa de birou, o lampa de citit, veioze pentru noptierele din dormitor, iar asta este minimul de corpuri de iluminat necesare intr-o locuinta. 

2. Mobilier in exces

Noi, romanii, avem obiceiul de a strange cat mai multe lucruri chiar daca stau ani de zile in dulapuri, fara a fi folosite. Acest obicei deloc sanatos, duce la acumularea de mobilier in exces, mai ales cand vorbim despre apartamentele mici in care locuim.

Renunta la mobilierul in exces si fa o curatenie temeinica in dulapuri si sifoniere. Arunca tot ce nu ai folosit in ultimii doi ani, tot ce nu mai este bun si tot ce nu iti mai vine bine. Iar aici includem haine, paturi, asternuturi de pat si orice altceva mai tii prin dulapuri.

Vei observa ca nu ai nevoie de cel putin 50% din lucrurile pe care le detii. Astfel, cand redecorezi casa nu vei fi nevoit sa cumperi mobilier in plus, ci vei elibera din spatiu pentru ca locuinta ta sa fie mai aerisita.

3. Nu folosesti locuinta la adevarata ei capacitate

Multi dintre noi nu folosim locuinta la adevarata ei capacitate. Si asta deoarece nu putem delimita bine spatiile sau nu le putem amenaja astfel incat sa aiba mai ulte utilizari.

De exemplu, livingul poate fi impartit in doua zone. Zona de relaxare si zona de luat masa, care poate fi si zona de birou, acum ca lucram de acasa. O buna delimitare a spatiului face ca locuinta sa fie mai organizata, dar si sa aiba un aspect mai placut, mai aerisit si potrivit pentru orice activitate.

Dormitorul poate avea o zona de “rasfat” pentru femei. O masuta de machiaj, cu sertare in care sa-ti depozitezi cosmeticele pe care in prezent le tii prin baie si in numeroase sertare din casa, nu doar ca te va ajuta sa-ti gasesti produsele mai rapid, dar va imbunatati considerabil aspectul casei. 

Surse foto: pexels.com, bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea